Bonucci između Paris Saint Germaina i Chelsea

Milan ne bi da proda svog kapitena, ali...

Teški dani u Milanu, promena vlasničke strukture, dolazak američkih investitora i nedostatak novca u kasi mogli bi da dovedu do potpunog osipanja tima ovog leta. Među onima koji bi mogli da napuste brod koji tone je i kapiten Leonardo Bonucci.

Pre samo godinu dana pola Evrope otimalo se za potpis tada najtraženijeg štopera. Sada se o Bonuccijevom odlasku govori kao o poslu iz nužde, odnosno igraču koji nije prioritet najbogatijim klubovima Starog kontinenta. Iako Milanova uprava nije za prodaju svog kapitena, sve su jasniji signali da će upravo to morati da uradi kako bi konsolidovala redove i došla do novca za normalan rad na letnjoj pijaci i sklapanje tima za budućnost.

Bonucci je daleko najplaćeniji igrač u Milanu sa godišnjom platom od 7.500.000 evra i kao takav je pri vrhu lestvice u kompletnoj Seriji A. Do dolaska Cristiana Ronalda Bonucci je zajedno sa Gonzalom Higuainom delio to najvišu poziciju. Sada su se stvari drastično promenile. Milan ne igra Evropu, megalomanski projekat je propao, a temelj istog bio je upravo Bonucci. Upravo zato se u Milanu sve glasnije razmišlja na temu rastanka s iskusnim kapitenom, jer novi vlasnici kluba žele da se reše svih asocijacija na upravu vođenu Yonghongom Lijem.

Čovek za koga je Manchester City nudio preko 60.000.000 evra sada se nalazi na radaru Paris Saint Germaina i Chelsea. Istina, konkretnih poteza nije bilo, ali interesovanje postoji. Novi trener francuskog šampiona Tomas Tuhel je kao jedan od ciljeva ovog leta postavio dovođenje još jednog klasičnog štopera, kao konkurenciju Thiagu Silvi, Markinhosu i Presnelu Kimpembeu, a Bonucci je jedna od opcija. Što se Chelsea tiče, Roman Abramovič je spreman da uradi ono što nije tokom mandata Antonia Contea - da novom treneru ispuni sve želje i skroji mu tim kakav je zamišljao.

Pitanje je samo momenta kada će Maurizio Sarri preuzeti komandu od odlazećeg sunarodnika, a dojučerašnji trener Napolija bi da vidi i Bonuccija u novom Chelseau zajedno sa Aleksandrom Golovinom, Jorginhom i Gonzalom Higuainom.

Ipak, ni Chelseau, ni Paris Saint Germain se ne žuri. Sačekaće da rasplet situacije u Milanu i onda će krenuti u napad. Navodno, spremni su da plate oko 40.000.000 evra.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji