Milan odahnuo, Li našao novac i moćnog investitora, budućnost sada deluje mnogo bolje!

Stigla su 32 miliona, pa će Li zadržati klub, ali i u petak predstaviti novog, manjinskog vlasnika kluba. Nije ni Kinez, ni Italijan, izgleda da su bile tačne informacije od pre nekoliko dana, ozbiljan čovek stiže među "Rossonere".

Milan je na dobrom putu da izađe iz finansijskih poteškoća.

Naime, kako piše "Gazzetta dello Sport" novac, odnosno tranša od 32 miliona evra stići će do petka kada će biti obelodanjeno ime novog manjinskog vlasnika.

Nije ni Italijan, ni Kinez, što upućuje da su informacije o ulasku Amerikanca Džona Fišerqa kao manjinskog vlasnika koji bi u budućnost trebalo da preuzme većinski deo akcija.

U pitanuju je biznismen koji je vlasnik bejzbol ekipe Ouklend Atletiksa, ima deonice MLS franšize San Hoze, ali i slavnog Celtica.

Njegov ulazak će oterati investicioni fond Eliot, odnosno sprečiti da Milan padne u ruke bankara.

Ko je Džon Fišer?

Najmlađi od trojice sinova osnivača "Gepa", jedini koji ima svoj biznis. Ima 57 godina, živi u Kaliforniji, njegovo bogatstvo se procenjuje na 3 milijarde dolara.

Među 300 je najbogatijih ljudi u Americi, među 900 na svetu.

Spekuliše se da će za oko 200 miliona uzeti nešto manje od trećine deonica Milana, da bi to moglo da bude ključ za UEFA da bude blaža u izricanju sankcija, ali i da bi Li postepeno mogao da se izvuče i prepusti klub Amerikancu, koji sigurno ima sredstava da stabilizuje Milan.

Videćemo do petka, ali izgleda da posle kiše dolazi sunce na "San Siro".

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji