Silvi nedostaje domovina: Nisam navikao živeti daleko od porodice

Portugalski napadač Andre Silva ističe da mu nije bilo lako priviknuti se na život u Milanu.

Silva je u Milan za 38 miliona eura i bonuse prošlog ljeta stigao iz Porta, ali je postigao samo dva gola u 24 meča Serije A.

"To je prvi put da sam živio daleko od kuće, porodice i plaže. Naviknut sam na udisanje morskog zraka. Često sam išao u šetnju ili uzimao svoj bicikl i vozio se duž obale, ali stvari su se mijenjale. Nedostaje mi porodica, s kojom sam bio nerazdvojan", rekao je Andre Silva.

On ističe da nije bilo teško prilagoditi se Milanovoj taktici, ali da je dosta teško bilo priviknuti se na novi jezik, nove ljude, nove običaje...

"Moji saigrači su govorili talijanski ili španski, ja sam nekako bio sam. Znam da se moram dosta poboljšati, ali uradit ću sve da postanem još bolji i da opravdam ono što mi je Milan dao", zaključio je Portugalac, koji će s Portugalom u Rusiji igrati na SP-u.

"To je san svih igrača da osvoje trofej. Znamo da će biti jako teško, imamo teško grupu sa Španijom, Iranom i Marokom, ali moramo imati vjeru. Ne idemo u Rusiju samo da bismo se zabavili", poručio je bivši golgeter Porta.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji