Milan bankrotirao!

Italija je u šoku, a fudbalski svet u neverici - sedmostruki šampion Evrope Milan, danas je proglasio bankrot!

Ova vest je rastužila fudbalsku Italiju i navijače crveno-crnih iz celog sveta, jer je Milan, naročito krajem prošlog i početkom ovog veka, sa velikim uspehom pronosio slavu Calcia na evropskoj sceni.

Odavno nije tajna da Milan ima problema sa dugovanjima od kako su ga preuzeli Kinezi od Silvia Berlusconija, pre samo godinu dana.

Kineski biznismen Yonghong Li, koji je preuzeo Milan je prošlog leta kroz pozajmice uložio ogroman novac kako bi Milan vratio u sam vrh italijanskog ali i evropskog fudbala. Međutim, ekipa nije ostvarila planirane rezultate, a dugovi su se toliko nagomilali, da ni plasman u Ligu šampiona ne bi pomogao da se popravi finansijsko stanje u klubu.

Mediji su nedavno preneli da je Lijeva jedna bitna kompanija bankrotitrala i da se gazda Rossonera nalazi u finansijskim problemima, te da do kraja oktobra ove godine neće moći da vrati 370.000.000 evra koje duguje spekulativnom američkom fondu Elliott od kojeg je pozajmio novac za kupovinu kluba.

I nisu pogrešili.

Predsednik Yonghong Li je danas na vanrednoj konferenciji za novinare proglasio bankrot kluba.

"Poštovani predstavnici medija, dame i gospodo, sazvao sam ovu vanrednu konferenciju za novinare da vam saopštim, na moju veliku žalost, da je Milan bankrotirao. Koristim ovu priliku da se svima izvinim, posebno navijačima, igračima i zaposlenima u klubu. Izneverio sam vas i preuzimam punu odgovornost. Pokušao sam i uradio sve što sam mogao, ali nisam uspeo. Izvinjavam se još jednom", rekao je Yonghong Li, sa suzama u očima, u obraćanju javnosti ovog prepodneva.

Podsetimo, Rossoneri su u dva navrata ispadali u drugu ligu, jednom 1980. zbog učešća u "Totonero" skandalu zbog nameštanja utakmica, drugi put dve godine kasnije kada su ispali iz lige regularnim putem u najgoroj sezoni u istoriji kluba.

Milan je šampion Italije bio 18 puta, a sedam puta šampion Evrope. Boje ovog kluba su branili legendarni fudbaleri: Gianni Rivera, Juan Alberto Schiaffino, Jean-Pierre Papin, Gunnar Nordahl, Nils Liedholm, Franco Baresi, Paolo Maldini, George Weah, Roberto Baggio, Sebastiano Rossi, Ruud Gullit, Dejan Savićević, Daniele Massaro, Filippo Galli, Marco van Basten, Jose Altafini, Alessandro Costacurta, Andrea Pirlo, Alessandro Nesta, Nélson de Jesus Silva - Dida, Ronaldo Luís Nazário de Lima, Rui Costa, Filippo Inzaghi, Ricardo Izecson dos Santos Leite - Kaka, Andriy Shevchenko, Ronaldinho...

Kako prenosi Gazzetta dello Sport i Sky Sport, neizvesno je šta će biti sa Milanom i da li će se uopšte takmičiti sledeće sezone u nekoj od amaterskih liga, a sve utakmice do kraja ove sezone će biti registrovane službenim rezultatom 3:0 u korist protivnika.

Zvanično saopštenje i ceo snimak konferencije za novinare možete pogledati OVDE.

(ACMilanBalkan)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji