Igrači osetili Gattusov bes: Izneverili su me, ovaj Milan nema dušu! Mi golicamo protivnike - ne uništavamo ih...

Kritikama se priključio i generalni direktor Massimiliano Mirabelli.

Milanova bruka protiv Beneventa nije prošla bez dodatnih posledica. Uspon kluba pod vođstvom Gennara Gattusa nije bio dugog veka, a Milan sada više liči na razbijenu grupu individualaca nego na pravi tim.

Gennaro Gattuso bio je ogorčen izdanjem svojih pulena i to nijednog trenutka nije želeo da krije. Bio je vrlo kritičan. Pre svega prema sebi.

„Ja sam prvi koji je odgovoran za ovo što se desilo“, kao iz topa ispalio je Gattuso i nastavio:

„Jasno je da je ovaj tim u potpuno sunovratu. Kada igrate bez duše, budete ovako poniženi. I kada budemo analizirali sve što se desilo, alibiji će se raspasti. Kada ovako nastupiš protiv Beneventa koji igra dobar fudbal iako je na dnu tabele - jasno je da nemaš dušu, ni želju“.

Milan je utakmicu počeo sa trojicom napadača, Andreom Silvom, Patrickom Cutroneom i Fabiom Borinijem, a kasnije su šansu dobio i Nikola Kalinić. Ali, nije vredelo.

„Nebitno je da li igrate sa dvojicom, trojicom ili četvoricom napadača, jer mi nemamo tu psihološku snagu, ni želju da uradimo bilo šta. Jednostavno - mi golicamo protivnika, ne uništavamo ih“.

Gattuso je odmah uputio izvinjenje navijačima, a na njegovom licu se videlo da se zaista osećao posramljeno.

„Nosimo ovaj prestižni dres i ne smemo ovako da se brukamo. Sve je išlo naopako. Cutrone je išao preširoko jer nije mogao da nađe prostor u polju. A tokom nedelje smo radili dobro i videli su se pozitivni signali. Ali, kada smo došli na prvu prepreku tokom utakmice, nismo znali da reagujemo. Mi smo potpuno prazni. Izgledalo je kao da samo sedimo na terenu i radimo posao samo koliko moramo“.

Bilo je očigledno da je popularni Rino na konferenciju došao s namerom da olakša dušu i javnosti otkrije istinu.

„Ne mogu da izađem ovde pred vas i pričam vam laži. Mi se mučimo. Protivnicima nije potrebna neka posebno dobra partija da bi nas pobedili. U utakmicu ulazimo kasno, povučeni smo, tromi... To je naš problem. Ne mogu da kažem da nemamo motivaciju, jer se i dalje borimo za mesto u Ligi Evrope i mi smo Milan - mi moramo svaki put da idemo na pobedu“.

Gatuzo je posle nekih oštrijih reči ipak smirio ton i uputio javnost na određene stvari.

„Mnogo energije smo izgubili da bismo napredovali na tabeli. Nedostaje nam Hakan Calhanoglu, koji nam donosi neke jedinstvene elemente u igri. Ne mogu da kažem da moji igrači nisu mirni, fokusirani i da nemaju samopouzdanja. Mnogi su mladi i osećaju pritisak kada ne postignu gol. Najviše me brine što uopšte ne izgledamo kao tim... Osećam da su me igrači izneverili. Upozorio sma momke na sve poteškoće na koje će naići, zato ne mogu da budem tužan zbog toga sada, trebalo je da se bore ranije. Naša je obaveza da se borimo za Evropu, jer tamo pripadamo“.

Kritikama se pridružio i generalni direktor Massimiliano Mirabelli.

„Imamo veliko poštovanje prema Beneventu, ali Milan nikako nije smeo da izgubi ovaj meč. Igrači su mnogo umorni i dekoncentrisani. Nije u pitanju taktički prbolem, jer utakmice možeš da dobiješ i kad ostaviš samo srce na terenu. Ne smemo da skrenemo s puta. Iskreno, posramljeni smo zbog toga što se desilo. Kada promeniš toliko igrača u jednoj sezoni, ovakve stvari su normalne“.

Kaže Mirabelli da klub sada ima jasnu strategiju kako treba da se ponaša na transfer pijaci.

„Znamo gde treba da intervenišemo i koje pozicuije da pojačamo. To će nam biti glavni cilj tokom leta“.

Milan u narednom meče gostuje Bologni.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji