Srećan rođendan, Kaka!

U Brazilu je 22. aprila 1982. godine rođena fudbalska legenda, njegovo ime je Ricardo Izecson dos Santos Leite, za navijače poznatiji kao - Kaka. Brazilac je danas napunio 36 godina.

Kaka je momak koji je svojom fudbalskom magijom zadivio ceo svet i dokazao da i fudbaleri, pored sve slave i bogatstva, mogu da ostanu skromni.

Kaka je bio član Milana od 2003. do 2009. godine i sa "Rossonerima" osvojio Ligu šampiona, Scudetto, Klupsko svetsko prvenstvo, italijanski i dva evropska Superkupa. Pored toga je bio najbolji strelac Lige šampiona, najbolji u Italiji. Kaka je dres Milana nosio i u sezoni 2013/2014 posle četiri godine provedene u Realu iz Madrida.

Za Milan je ukupno odigrao 306 utakmica na kojima je dao 104 gola i upisao 55 asistencija!

On je jedan od četvorice fudbalera u istoriji koji su osvojili Ligu šampiona, Svetsko prvenstvo i Zlatnu loptu, uz Ronaldinha, Rivalda i Zinedinea Zidanea.

Kaka je poslednji igrač koji je osvojio "Zlatnu loptu" (2007. godine), a da nisu Cristiano Ronaldo i Leonel Messi.

“Tog leta 2003. godine sleteo je Marsovac”, napisao je Carlo Ancelotti u knjizi objavljenoj 2010. godine dodavši:

“Onog trenutka kada je uzeo loptu, prestao sam pričati, jer nije bilo reči uz koje bih objasnio šta sam osećao. Možda nije bio na levelu Zidanea, ali je bio blizu. Bio je drugi najbolji igrač kojeg sam trenirao i sigurno najinteligentniji.”

Kaka je igrao jednostavno - lepo.

 

(ACMilanBalkan)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji