Gattuso: Belotti je dobar i postojan momak, vratiće se

Trener Milana Gennaro Gattuso uputio je reči podrške napadaču Torina Andrei Belottiju, koji je u evidentnom rezultatskom padu u odnosu na prošlu godinu.

Balotti je bio jedan od najuspešnijih napadača Evrope prošle godine pošto je u Seriji A postigao 26 golova. Ipak, ove godine ima poteškoća u ponovnom postizanju sličnog skora. Upisao je samo devet golova u ligaškom takmičenju, dok u nacionalnom dresu nije uspeo da svojoj zemlji obezbedi plasman na predstojeće Svetsko prvenstvo.

Gattuso, koji je pre odlaska u Milan Belottija trenirao u Palermu, smatra da je najvažnija odlika 24-godišnjeg ofanzivca evidentna želja da bude bolji.

"Pre dve ili tri godine rekao sam da je Belotti prvi koji me je zaista impresionirao posle Andreiya Shevchenka. Ipak, on sada prolazi kroz težak period. Kada se dobro oseća, on ima izuzetnu fizičku snagu i kompletan je igrač. Dobro igra, impresivan je. Uradio je mnoge važne stvari u poslednjih nekoliko godina. Dobar je momak, postojan i to je ono što mi se kod njega najviše dopada. Sarađivao sam samo 20 dana sa njim, ali ih pamtim kao zadovoljstvo. Kada jedan igrač ima te kvalitete i želju da se popravi i da napreduje, rezultat će doći", istakao je Gattuso.

I Milanu, koji je u poslednja četiri meča protivničku mrežu zatresao samo četiri puta, potreban je golgeter, ali Gaztusa to pitanje ne brine.

"Čitam navode u novinama da smo postigli samo nekoliko golova. To je istina, ali nisam zabrinut jer stvaramo brojne šanse. Moramo da postignemo više, deseti smo u ligi po broju postignutih golova, ali ono što je bitno je da smo tu gde jesmo. Srećan sam zbog našeg mentaliteta, time kako se žrtvujemo i kako funkcionišemo kao tim", zaključio je 40-godišnji stručnjak.

Inače, Milan igra u gostima protiv Torina u sredu od 20:45.

(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji