Donnarumma postavio novi rekord Serije A

Golman Milana Gianluigi Donnarumma ispisao je u nedelju novu stranicu u istoriji italijanskog fudbala.

Nepune tri godine od momenta kada mu je Siniša Mihajlović dao šansu da debituje na golu Milana Gianluigi Donnarumma postavio je novi rekord Serije A.

Golman Milana postao je danas najmlađi fudbaler sa 100 nastupa u italijanskoj Seriji A!

Prvi meč u italijanskom prvenstvu Gianluigi Donnarumma odigrao je 25. oktobra 2015. godine protiv Sassuola i tog dana postao je drugi najmlađi golman debitant u Seriji A sa 16 godina i 242 dana.

Danas Gigio Donnarumma ima 19 godina i 49 dana i na svom kontu ima 100 mečeva u Seriji A što je podatak za svako poštovanje.

Ukoliko pogledamo večnu listu videćemo da je Paolo Maldini igrač sa najvećim brojem nastupa u Seriji A. Legenda Milana odigrala je 647 prvenstvenih utakmica.

Rekord Paola Maldinija sigurno bi oborio Gianluigi Buffon ukoliko bi odložio penziju za godinu dana. Golman Juventusa trenutno je na 634 nastupa u Seriji A i u najboljem slučaju upisaće još sedam prvenstvenih nastupa u tekućoj sezoni.

Gigio Donnarumma bi lako mogao da stigne do brojke od 600 utakmica u Seriji A, ali će preduslov za to biti ostanak u Milanu ili bar u klubu koji se takmiči u italijanskom prvenstvu.

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji