Milanov ‘Il Bomber’ otvorio dušu o Juventusu, roditeljima i gdje će završiti karijeru

Mladi fudbaler Milana, Patrick Cutrone, istakao je da je Milanista za života i da želi do kraja karijere nastupati na San Siru.

Mladi fudbaler Milana, Patrick Cutrone, istakao je da je Milanista za života i da želi do kraja karijere nastupati na San Siru.

Početkom tekuće sezone debitovao je u profesionalnom fudbalu i to na spektakularan način. Postigao je već 15 golova za Milan, a da sezonu nije počeo kao prvi napadač i često je i kasnije bio član rotacije.

Novi seniorski reprezentativac Italije koji je debitovao protiv Argentine otkrio je kako je sve počelo.

“U Milanu sam od svoje osme godine, kada me je doveo Luigi Rampoldi i rekao mi da će biti nešto od mene. Zahvalan sam svojim roditeljima, ocu Pasqualeu i majci Eleonori. Sjećam se, godine dugih putovanja nakon škole, dok su se moji prijatelji družili, ja sam sa sendvičem u ruci vozom putovao na treninge. Vraćao bih se kući svaku noć poslije osam sati, moj otac vam sve može potvrditi”, rekao je, kako su ga navijači Milana prozvali, Il Bomber i nastavio:

“Nosim broj 63 jer je to godina rođenja mog oca. Sa mojom majkom mi je uvijek davao sve što je imao”.

Osvrnuo se i na duel protiv Juventusa.

“Mi smo snažan tim i nikog se ne bojimo, iako igramo sa Juventusom i znamo kako je Milan prolazio ovdje u proteklim sezonama. Bit će teško ukoliko želimo pobjedu, ali nikad se ne zna. Želimo pobjedu! Imat ćemo nekoliko prilika i moramo raditi da ih iskoristimo”, poručio je Cutrone i dodao da je on ‘Milanista’ za života, te da želi cijelu karijeru provesti među Rossonerima.

(Cssport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji