Juventus slavio u derbiju kola, hrabri Milan pao u finišu

Torinski crno-beli u velikom derbiju Serija A slavili sa 3:1.

Juventus polako, sa dozom opreza, može da sprema šampanjac. Stara dama je napravila ogroman korak u odbrani titule prvaka Italije, pošto je u Torinu u velikom derbiju pobedila Milan sa 3:1 u 30. kolu Serije a. Ekipa Massimiliana Allegrija tako je na najbolji način iskoristila poklon koji joj je ranije danas doneo Sasuolo odigravši 1:1 protiv Napolija. Sada Juventus ima velika četiri boda viška u odnosu na Napolitance kojima sledi i gostovanje u Torinu za nekoliko nedelja.

Delovalo je da bi Rossoneri mogli da krilima hrabre i borbene igre da opet učine prvenstvo ekstremno zanimljivim, ali Juventus je još jednom pokazao zašto je gazda na Apeninskom poluostrvu. Bio je ovo sedmi uzastopni poraz Milana od Juventusa u Seriji A, međutim, Gennaro Gtatuso može da bude ponosan na svoje igrače koji su odigrali muški i ravnopravno osim u poslednjih 10-ak minuta.

Juventusu sada u utorak sledi okršaj sa madridskim Realom u četvrtfinalu Lige šampiona, dok će Milan u sredu odigrati odloženi Derby della Madonnina sa Interom u Seriji A.

Pevaće večeras navijači Stare dame Juanu Cuadradu koji je ušao sa klupe i golom glavom u 79. minutu odškrinuo vrata velike i važne pobede. I to na asistenciju Samija Khedire. A upravo ih je Nemac širom otvorio, bukvalno nogom, preciznim udarcem u 87. minutu.

Nije to bila neka blistava partija Juventusa. Crno-beli nisu, kao neki njihovi konkurenti umirali u lepoti, ali je njihova igra donela rezultat na kraju.

Stara dama je imala početak derbija kao u snu. Previše su prostora odbrambeni igrači Milana ostavili Paolu Dybali, a ovaj je ti iskoristio na majstorski način. Šutirao je sa više od 20 metara, bila je to žabica koja je odskočila i Donnarumma je ostao nemoćan.

Ali, Milan je večeras bio vrhunski “našpanovan” zahvaljujući ratobornom Gennaru Gattusu. U 16. minutu Hakan Calhangolu je sjajno centrirao, Andre Silva je glavom zahvatio loptu, ona je čak po prstu zakačila Asamoah i završila pored stative.

A onda je usledio pravi kontraudar Rossonera. I to preko bivšeg “vernog sina” Juventusa, Leonarda Bonuccija. Štoper Milana se samo poklonio posle još jednog Calhanogluovog centaršuta i glavom zakucao loptu u mrežu. Što bi naš narod rekao, ko će kome, ako ne svoj svome.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu za Milan propustio je veoma raspoloženi Hakan Calhanoglu koji je u 55. minutu snažnim udarcem dobrano uzdrmao prečku Buffonovog gola i zaledio na trenutak srce navijača Juventusa.

Ali, kako je vreme prolazilo, delovalo je da Rossoneri padaju u igri, a Juventus takve situacije nikada ne propušta.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji