Ovo je zaličilo na veliki Milan! Rino vodi Rossonere u Ligu šampiona (VIDEO)

Roma potučena u Rimu - 2:0!

Ni mnogo, mnogo jači Milan, onaj šampionski recimo od pre 10 i 15 godina nije se naradovao na gostovanjima u Rimu protiv Rome. A ovaj novi - Gattusov, umiven i utegnut, u koji je malo ko verovao, očitao je pravu lekciju Vučici nasred Olimpica - 2:0! Arhiva ovako kaže: Rossoneri su Romu u gostima dobili samo jednom u prethodnih 12 godina i jasno je da u ovaj derbi nisu mogli da uđu kao favoriti, ali na terenu Milan je večeras delovao sigurnije neko ikad u sezoni i zasluženo se zakitio novom "trojkom". 

Ovo je 12. meč u nizu bez poraza za Gattusovu četu i osmi u Seriji A, što slavnom klubu nije pošlo za rukom pune dve godine. S novim bodovima Milanezi su se potpuno vratili u trku za Ligu šampiona i za to mogu da zahvale svojoj deci - Patricku Cutroneu i Davide Calabriji.

Posle prilično dosadnih prvih 45 minuta tokom kojih ni jedni ni drugi nisu ozbiljno zapretili, već na startu drugog dela šok za domaće navijače. Sa boka je centaršut uputio Suso, a u srcu peterca ispred Manolasa do lopte stigao budući kralj peterca. Cutrone, naravno. Tek drugi kontakt sa loptom u šesnaestercu na meču?! Šta mislite kako ju je ćušnuo? Pa onako, inzagijevski, kako bi drugačije. Gotovo da ga je lopta pogodila i ušla u mrežu. Ali trebalo je biti tu... 

Gennaro Gattuso stavio je svoj pečat na ovaj trijumf ne samo što je uvrstio Cutronea u startnih 11, i ne samo taktikom - gde je uzgred rečeno u potpunosti nadvisio Di Francesca, Roma nije stvorila ozbiljnu priliku večeras - već i izmenom. Umesto umornog Cutronea gurnuo je u vatru Kalinića. Hrvat u 72. minutu nije uspeo da iz izgledne pozicije savlada Alissona, ali je dva minuta kasnije odigrao divan dupli pas sa Calabrijom i omogućio mladom beku da postigne prvi gol u dresu Milana.

Mogao je Milan i do trećeg gola. A Roma najbliže bila mreži Donnarumme posle slobodnog udarca sa 17-18 metara. Premalo za derbi i ovakve Rossonere.



(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji