To se ne prašta: Bonucci postao glavni neprijatelj navijača Juventusa

Leonardo Bonucci je ljetos odlučio da napusti Juventus gdje je bio jedan od miljenika navijača i da svoju karijeru nastavi u dresu ljutog rivala Milana.

Bonucci je sigurno jedan od najboljih defanzivaca u Italiji, a mnoge je šokirao njegov potez da napusti Juve i pređe u Milan. Svojom srčanom igrom postao je jedan od miljenika navijača Stare dame, no čini se da je preko noći sve to palo u vodu.

Naime, poznato je da Juventus zvanično ima 33 osvojene titule, no u klubu će uvijek reći da imaju 35. Naravno, dvije su im oduzete prije više od deset godina kada je Juventus optužen za namještanje utakmica, a zbog toga je izbačen i u Seriju B.

Zanimljivo da je Bonucci na svojoj zvaničnoj stranici imao sliku na kojoj drži 34. titulu prvaka Italije, ali odlučio je da to promijeni. Očito da su stvari u Milanu drugačije i da se tu ne priznaju oduzete dvije titule. Bonucci je skinuo fotografiju i postavio je sliku na kojoj drži broj 32, odnosno 32. Scudetto koji je Juventus osvojio prije nekoliko godina.



Ovaj potez je razočarao navijače Juventusa koji su poručili Bonucciju da više nikada neće biti dočekan s aplauzima, te da zbog ovog čina postaje jedan od najomraženijih likova u Torinu.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji