New York Times otkrio istinu o vlasniku Milana!

Teški dani potresaju sedmostrukog evropskog fudbalskog prvaka Milan. Nakon niza razočaravajućih rezultata ove sezone pojavio se novi veliki problem za čelne ljude Rossonera.

UEFA je nakon raskalašnog letnjeg prelaznog roka otvorila istragu protiv Milana zbog mogućeg kršenja finansijskog fer-pleja. Milan je ovog leta potrošio više od 200 miliona evra.

Kazna klubu, utvrdi li mu se krivica, mogla bi biti izbacivanje iz Evrope. UEFA je osim letnjeg prelaznog roka, izrazito sumnjiv posao u kojem je Berlusconijev Fininvest prodao vlasnički udeo kineskom Rossoneri Sport Investment Luxu za 740 miliona evra.

Nedavna reportaža New York Timesa probudila je sumnje o stvarnom bogatstvu vlasnika i predsednika Milana Li Yonghonga.

Naime, preduzetnik koji je kupio Milan predstavlja se kao vlasnik velike kompanije Guizhou Fuquan Group, koja drži rudnike fosfata. Navodno, ta rudarska industrija je izvor Lijevog bogatstva.

Novinari New York Timesa su višemesečnim istraživanjem utvrdili da je “Guizhou Fuquan Group” u Kini jedva poznat, a da Li Yonghong možda uopšte nije njegov vlasnik!

Štaviše, gotovo niko od poslovnih ljudi koje su američke novine intervjuisale nije nikad čuo za Li Yonghonga!?

U daljem istraživanju, novinari su otkrili da su spomenuti rudnici zapravo u vlasništvu tajanstvenog Guangdong Lion Asset Managementa, s kojim Li Yonghong ima nejasne odnose.

Kompanija Guangdong Lion Asset Managementa je u poslednjih nekoliko meseci promenila četiri vlasnika, od čega dva puta potpuno besplatno!? Takođe, zanimljivo je da se četvoro od poslednjih pet vlasnika preziva Li, kao i da je sedište kompanije u Hong Kongu potpuno prazno!?

Prema tvrdnjama novinara New York Timesa, osoblje je letos moralo da napusti iznajmljene prostorije u Hong Kongu zbog neplaćanja stanarine!

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin najavio je da će se njegova organizacija oglasiti o slučaju Milana 8. decembra.

(Sportskacentrala.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji