Gattuso usred sezone nagazio igrače! Treniraju kao na ljetnim pripremama

Milan je u 15. kolu talijanske Serie A primio pogodak u posljednjoj minuti utakmice te remizirao na gostovanju kod Beneventa (2:2), čime je posljednjeplasirana momčad nakon 15 kola osvojila svoj prvi bod.

Mnogi kritiziraju psihofizičko stanje Milanovih igrača te govore kako su psihičko stanje i fizička spremnost usko povezani, a prema navodima talijanskih medija, novi Milanov trener Gennaro Gattuso je uzeo stvari u svoje ruke te vodi iscprljujuće treninge, odnosno u sredini sezone odrađuje neku vrstu ljetnih priprema kako bi igrače doveo u što bolju formu. Metoda je to koja bi trebala utjecati na bolje izvedbe njegove nove momčadi, a to se posebno odnosi na najvećeg "dužnika", kapetana Leonarda Bonuccija.

Gattuso: Manje bi boljelo da su me izboli!

Analize pokazuju kako se u mišićima Milanovih igrača nakuplja mliječna kiselina, koja uzrokuje zamor te posljedično igrači ne mogu pratiti tempo protivnika, pogotovo na kraju utakmice, a problem je primjetio i Gattuso:

"Bilo je mnogo situacija u kojima smo trebali igrati nogomet, a ne napucavati loptu. I ja snosim dio krivice jer sam uvođenjem obrambenog igrača (Zapate) na kraju utakmice momčadi poslao negativan signal kako se trebamo braniti."

Također, Gattuso će u razgovoru s igračima i drugim klupskim osobljem pokušati saznati što je dovelo do problema i zbog čega je njegov prethodnik Montella morao otići.

(Goal.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji