Gigio - Milan - Raiola - Mirabelli... Saga se nastavlja!

I dalje nije jasno šta će biti sa mladim čuvarom mreže...

Praktično još od letos, a sve intenzivnije u poslednjih sedam dana, Italija se trese zbog Gianluigija Donnarumme, a pre svega kontroverznih odluka, izjava i dela njegovog agenta Mina Raiole. Ljubavni trougao Milan - Donnarumma - Raiola odavno je pukao, a sve se čini da idealnog rešenje cele zbrke - nema.

Mina Raiolu su u klupskim prostorijama očekivali početkom sedmice, ali se nije pojavio na razgovorima. Tačnije, Raiola je viđen u Milanu, video se samo sa Donnarummom. Mada se poslednjih dana šuškalo o tome da bi mogao da raskine saradnju sa Raiolom zbog sve većih pritisaka da napusti klub koji voli od detinjstva, Gigio je ipak rešio da i u narednom periodu ostane vezan za jednog od najmoćnijih agenata na planeti. Odluka je pala posle Donnarumminih ozbiljnih konsultacija sa roditeljima. Koliko će to potrajati - pitanje je.

Raiolin sastanak sa direktorskim tandemom Fassone - Mirabelli postoji u agendi, ali zasad se ne zna termin. U klubu se nadaju da bi to moglo da se dogodi do kraja sedmice, a kao razlog odlaganja razgovora milanska štampa navodi smirivanje situacije. Odnosno, želju Milanovih direktora da se prvo ugasi požar zbog nezadovoljstva klupskih pristalica.

Naznake vraćanja u normalu viđene su protiv Verone, kada je Gigio dobio sporadične aplauze navijača. U međuvremenu u Milanu se nadaju da će uspeti da nađu rešenje i za loše odnose sa Raiolom, a sve u cilju normalizacije odnosa i Donnarumminog ostanka. Ipak, glavna prepreka leži u Raiolinom prisiljavanju Donnarumme da raskine saradnju sa klubom, sve pod izgovorom da je mladi golman trpeo psihičku torturu uoči produžetka ugovora letos. Tada je Raiola ostao bez ozbiljne provizije na koju je računao u slučaju da Donnarummu udomi u nekom drugom klubu.

U Milanu čak razmišljaju i o Donnarumminoj prodaji, ali tek na leto. I to ukoliko se ne bude našlo rešenje iz aktuelne situacije.

„Nemamo nedoumicu oko toga da li želimo da prodamo Donnarummu. On ne želi da ide, voli klub i dres koji nosi, tu nema problema. Kako reagujem na Raioline priče. S osmehom. Svodićemo račune na kraju sezone“, izjavio je Massimiliano Mirabelli.

Od ranije je poznato da Mirabelli i Raoola nisu u dobrim odnosima, ali zarad mira u kući moraju da razgovaraju o mogućim rešenjima. Jedno od njih je revidiranje postojećeg ugovora i ubacivanje fiksne klauzule, koje letos nije ubačeno. Bilo kako, Raiola traži način da na Donnarummi dobro zaradi, dok Milan gleda kako da uspostavi stabilne temelje i vrati se tamo gde je bio do pre nekoliko godina.

Saga se nastavlja...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji