Donnarumma nema klauzulu: PSG opet kreće u napad preko Raiole

Transfer moguć na leto...

Minulog leta sedmicama je trajala sapunica sa Gianluigijem Donnarummom u glavnoj ulozi, ali izgleda da u svojevrsnom trouglu interesa Milan-golman-Mino Raiola nisu svi detalji bili poznati javnosti. Bar ne dosad.

Najnoviji glasine: mladi čuvar mreže nema fiksnu otkupnu klauzulu.

Verovalo se da je drugačije, jer su mediji najpre preneli da je u novom ugovoru, potpisanom do juna 2012, naznačeno da Donnarummina sloboda košta 100.000.000 evra ukoliko Rossoneri izbore plasman u Ligu šampiona, a 50.000.000 evra ako ostanu bez elitnog takmičenja, čemu su, sudeći prema rezultatima u dosadašnjem toku sezone, bliži. Kasnije se pretpostavljalo da ne važe ni jedna, ni druga opcija, već da je sloboda zapečaćena na 70.000.000 evra. Samo kako bi se oterali potencijalni kupci, među kojima je jedini pravi interesent Paris Saint Germain.

Od sinoć italijanska sportska javnosti ponovo se bavi statusom Gianluigija Donnarumme, pošto je u etar puštena informacija sportski direktor Marco Fassone letos nije popustio pred zahtevima menaždera Mina Raiole, te u ugovoru nigde ne piše pod kojim uslovima 18-godišnji čuvar mreže može da ide iz Milana. Na taj način bi trebalo da budu zaštićeni interesi kluba. Teoretski. Jer, onda može da postavi granicu kakvu sam želi, međutim...

Milanovi problemi su mnogo dublji od rezultatske krize. Prenose se na finansije i vlasničku strukturu. A još ako ne bude Lige šampiona kao što je verovatno neće ni biti klub će biti prinuđen da prodajom nekih od svojih glavnih zvezda pokrije rupe i „čist“ dočeka inspekciju UEFA povodom finansijskog fer-pleja. Tu dolazimo do tačke u kojoj je ponovo aktiviran interes Paris Saint Germaina, pa uticijani italijanski mediji uveravaju da su Francuzi kontaktirali Donnarumminog menadžera, Mina Raiolu, da utabaju put ka angažovanju jednog od najboljih mladih golmana planete. Teško će to uspeti već u januaru, međutim, naredni jun deluje kao prihvatljivija opcija. Za obe strane.

PSG se nada da će proći jeftinije čak i od 50.000.000 evra, jer bi Milan - ostane li bez Lige šampiona - bio prinuđen da u kasu vrati makar deo novca letos potrošenog na pojačanja. A ta suma je skoro 250.000.000 evra.

(Mozzartsport.com) 

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji