Roma smenjuje Montellu?

Derbi na San Siru bi mogao da odluči o sudbini stratega Rossonera.

Milanov prošlonedeljni poraz od Sampdorie, već drugi neuspeh u tekućem šampionatu uzdrmao je klupu na kojoj sedi Vincenzo Montella, pa Rossoneri pod velikim pritiskom ulaze u derbi s Romom (18.00). Italijanski mediji pišu da sudbina 43-godišnjeg stručnjaka zavisi od ove utakmice, ali i od okršaja s gradskim rivalom Interom, koji je na programu za dva vikenda.

Inače, prva žrtva Milanovih rezultata je kondicioni trener Emanuele Marra, kojem je početkom sedmice uručen otkaz, a da uznemirenost u njegovim redovima bude veća potrudio se menadžer Chelsea Antonio Conte, koji je baš u vreme kada se postavilo pitanje ostanka Montelle u Milanu, izjavio da mu nedostaje Italija i da bi voleo da se vrati u Seriju A. To je odmah pokrenulo glasine kako su čelnici Rossonera već kontaktirali bivšeg selektora Azzurra, mada se kao potencijalni Montellin naslednik pominje i bivši trener Bayerna Carlo Ancelotti.

Za razliku od Milana, koji je zbog letnjih transfera figurirao kao jedan od kandidata za titulu, od Rome se na početku sezone manje očekivalo. Vučica i jeste startovala neubedljivo – ne toliko kada se radi o rezultatima, pošto je dosad izgubila samo od Intera, nego joj igra nije bila na uobičajenom nivou. Međutim, kako vreme odmiče deluje sve sigurnije, te nam se čini da bi ovde mogla da se nada trijumfu.

Domaći neće moći da računa na mladog Contija, koji će zbog povrede ligamenata pauzirati bar pola godine, dok bi Antonelli, Montolivo i Calabria mogli da budu spremni. Trener Rome Eusebio di Francesco biće bez već duže povređenog Emersona i Schicka.

Utakmica počinje od 18:00.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji