Montela: Milan se popravlja, treba nam iskra

Trener Milana Vincenzo Montella kazao je da treba vremena kako bi Milan podigao kvalitetu igre, nakon što se suočio s kritikama zbog loših rezultata.

Milanezi su ovoga ljeta doveli desetak fudbalera, izvršili redizajn ekipe, no to nije dovelo do poboljšanja igre. Štaviše, izgubili su posljednje tri utakmice u Seriji A, pa su pod velikim pritiskom uoči sutrašnjeg nastupa u Evropskoj ligi, protiv AEK-a iz Atine.

"Kada stvari krenu krivo, krivica je svačija, moramo prihvatiti kritiku, čak i kada je pretjerana", rekao je Montella.

"Protiv Rome smo se približili kvaliteti igre koju trebamo, izgubili smo igru ​​na povratku. Klub je donio odluke za sadašnjost, ali prije svega za budućnost", kaže Montella.

"Sve je onako kako smo planirati osim nekoliko poraza za koje preuzimam odgovornost. Da se nisu dogodili, govorili bismo o uravnoteženoj situaciji. Svakako vidim višu kvalitetu igre, a potrebno je vrijeme da ona bude još bolja. Imamo igrače koji mogu i moraju napredovati, to je dobra baza za izgradnju", uveren je 43-godišnji stručnjak.

"Inter? Mogli smo imati drugačiji rezultat, on bi bio iskra da napravimo korak prema naprijed. To će doći, samo trebamo plamen, ali moramo biti dobri da bi izazvali iskru."

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji