Kessie: Ako pobedimo Inter ići ću peške od stadiona do Milanella

Derbi 8. kola Serije Inter i Milan, čiji su vlasnici Kinezi, u senci predstojeće sednice Kongresa Komunističke partije Kine. Rekordna zarada od prodatih karata - 4,8 miliona evra! Obećanje: "Idem pešaka 50 km ako pobedimo".

Prvi put u bogatoj istoriji dva milanska kluba njihov međusobni duel ima i predznak "kineski" ili "azijski".

Vlasnici i Intera i Milana, koji su zajedno osvojili 36 titula šampiona Italije i još 18 velikih evropskih trofeja, prvi put će odigrati "Derby della Madonnina" kao kineski klubovi! Čak je i kineska četvrt u Milanu u bojama ova dva kluba, s obzirom na to da su im vlasnici Kinezi (Inter je u rukama "Suning golding grupe", a Milan je od Silvia Berlusconija kupio Li Yonghong, odnosno njegpva kompanija "Rossoneri sport investment").

Zanimljivo je da će Kongres Komunističke partije Kine, koji će biti održan 18. oktobra, za jednu od tema imati i ogromna ulaganja u inostrane sportske klubove, odnosno da bude potvrđena odluka o tome da se tome stane na put.

Čak su kineski državni mediji optužili gore navedene da ulaganjima u fudbalske klubove "peru novac"!

U iščekivanju te odluke, nekoliko podataka o duelu dva velika evropska kluba:

- Inter je potvrdio da je rasprodat ceo stadion "Giuseppe Meazza" ("San Siro") i da je zarada od prodaje karata rekordnih 4,8 miliona evra!

- Inter nema poraz ove sezone, jedini uz vodeći Napoli koji ima stopostotni učinak - svih osam pobeda; Inter ima jedan remi.

- Milan ove sezone već ima tri poraza iza sebe, i ako večeras izgubi, pitanje je da li će Vinćenco Montella i dalje biti trener;

- Svima u Milanu je stalo do pobede, a čini se najviše reprezentativcu Obale Slonovače Francku Kessieu, koji je obećao: "Daćemo sve od sebe da pobedimo! Evo, obećavam - ako pobedmo Inter ići ću peške od stadiona do Milanella (trening kamp Milana koji je udaljen 50-ak kilometara od stadiona)".

- Inter je poslednji put bio prvak Italije 2010. godine, a Milan godinu dana kasnije;

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji