Montellin Diznilend: Pomalo me je sramota... Svaki dan sam slao deset istih poruka za Bonuccija

Trener Milana u intervjuu za Gazzettu dello Sport najavio još tri pojačanja do kraja prelaznog roka.

Sa preko 200.000.000 evra uloženih u dovođenje deset pojačanja, Milan je napravo revoluciju u ovom prelaznom roku i uključio potpuni „restart“ u svlačionici. Čovek kojem ulaganja nove uprave najviše imponuju je svakako trener Vincenzo Montella.

Bez ulaganja, Montella je mogao da prođe kao njegovi prethodnici Mihajlović, Inzaghi, Seedorf... Ali na njegovu sreću zadesio se u pravo vreme na pravom mestu. Kinezi nisu hteli da menjaju Montellu po dolasku i počeli su da mu ispaunjavaju želje na fudbalskoj pijaci. Koji trener ne bi voleo takve gazde?

„Ovo je leto iz snova. I još traje. Lepota svega je što su neki moji snovi počeli da se ostvaruju a leto još nije završeno. S klupskom upravom sam imao konsenzus skoro oko svakog pojačanja. Možemo da kažemo da je njihovih 51 odsto želja, a mojih 49 odsto“, rekao je Montella u intervjuu za Gazzettu dello Sport.

Ističe i da oko jednog pojačanja nije vladao jednistven stav.

„Jedino nismo imali konsenzus oko Bonuccija. Oni su mislili da nije moguće dovesti ga, ja sam znao da je dostupan. Svakog dana sam direktoru Mirabelliju slao po deset poruka iste sadržine: 'Dobar dan ili dobro veče direktore. Bonucci'. Na kraju smo uspeli. Bonucci je vrhunski profesionalac. Ne znam da li je Juve oslabljen njegovim odlaskom, ali znam da smo se mi baš pojačali“.

Kako će Montella uspeti da uigra sva ta pojačanja?

„Možda broj igrača koje smo doveli i količina potrošenog novca izazivaju preveliko uzbuđenje, ali činjenica je da klub radi sjajnu stvar. Imamo agresivan prelazni rok kako bi se pre svega približili Napoliju. A naravno da bih voleo da budem čovek koji je vratio Milan među pet najboljih klubova na svetu.“

Dolaskom Bonuccija, uz Romagnolija i još jednog novajliju Musacchia se stvaraju uslovi da Montella igra formaciju sa trojicom u poslednjoj liniji kao što je to radio u Fiorentini.

„Priznajem da mi se sviđa ta ideja, ali sa ovakvim igračima možemo da igramo mnoge različite formacije. Pomalo me je sramota koliko širok izbor je ispred mene“, našalio se Montella.

Prelazni rok još nije gotov, a Montella ne krije prioritet.

„Glavni fokus je da dovedemo centrafora, a posle toga tražimo jednog krilnog napadača i jednog vezistu koji može da igra po strani. Ali ne moramo da žurimo“.

Pominju se Aubameyang, Belotti, Kalinić... Ko je idealan napadač po Montellinom ukusu?

„Potrebno je da kombinuje različite kvalitet. Mora da im osećaj za gol, da postiže 'ružne golove' i da zna kako da igra za ekipu“.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji