Milan - Juve - Bonucci! Da, da, da!

Juventus pristao da proda štopera. Romagnoli neće biti uključen u kombinaciju, a ni De Sciglio.

Ono što je Mediaset juče najavio kao senzaciju u koju mnogi nisu mogli da poveruju, sada je tempirana transfer bomba koja otkucava do eksplozije. Milan je zaista u ofanzivi na Lea Bonuccija i transfer je daleko realniji nego juče kada je Mediasetova ekskluziva uzdrmala Čizmu.

Ono po čemu se priča razlikuje od jučerašnje su uslovi transfera, ali suština svega je da su preduslovi za veliki transfer stvoreni.

Milan je ozbiljan u nameri na angažuje Bonuccija, igrač želi u Milan, a Juventus nema ništa protiv prodaje. Tri „da“ su tu, ali i jedno „ne“, jer Stara dama ima svoje uslove pod kojima će prodati stub odbrane i oni se ne poklapaju sa ponuđenim od strane Rossonera.

Milan je u tišini spremao napad na Bonuccija, a onda preko njegovog ,menadžera Alesandra Lućija započeo priču oko transfera. Lucci je prvo postigao dogovor sa Bonuccijem oko njegovih uslova. Igrač je pristao na Milanovu ponudu od 7.500.000 evra po sezoni po čemu bi se izjednačio sa Higuainom i Dybalom na listi najplaćenijih igrača Serije A. Potom je Lucci došao pred Juventusove čelnike sa Milanovom ponudom.

U ponudu nije uključen Alessio Romagnoli, kao što se juče govorilo jer Milan želi da oformi tandem Romagnoli - Bonucci u srcu odbrane. Milanova ponuda glasi: 30.000.000 evra plus Matija de Šiljo kojeg cene na 15.000.000 evra. Juventus odavno juri De Sciglia, ali ne želi da ga prihvati u sklopu Bonuccijeve prodaje. Ne pada im na pamet da vrednuju 15.000.000 evra igrača kojem ugovor ističe za manje od godinu dana. Juve je spreman da plati najviše 10.000.000 evra za De Sciglia.

Juventus želi samo keš za Bonuccija. Neće pristati na prodaju ispod 45.000.000 evra što znači da će Milan morati dobro da zavuče ruku u džep. Pregovori dva kluba su u toku, distanca u razlikama je sve manja i može se reći da imamo veliku priču prelaznog roka.

Milanu se žuri da završi transfer do sutra jer direktori Fassone i Mirabelli putuju sa ekipom na turneju po Kini, pa žele što pre da završe posao i da promovišu novo pojačanje.

Što se Bonuccija tiče, njega mami novčana ponuda Rossonera, ali i odnos sa Allegrijem u Juventusu. Trener i štoper nisu naš u najboljoj relaciji, Italija je brujala o njihovoj svađi na meču sa Palermom, a Bonucci je kasnije bio izbačen iz ekipe pred utakmicu sa Portom u Ligi šampiona. U Milanu bi imao bolji status.

Juventus razmišlja pragmatično, svestan je da bi 45.000.000 evra za momka koji je ušao u četvrtu deceniju bio dobar posao. Takođe, Stara dama ima plan B da odmah iz Atalante aktivira Caldaru koji je bio planiran da naredne sezone igra u Bergamu, kao pozjamljen igrač i da se kali. Odlaskom Bonuccija bi se otvorilo mesto za Ruganija u prvoj postavi, a za Caldaru umesto Ruganija.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji