Mamma mia Milan, evo ga i Aubameyang! Kineske gazde spremile spektakularan poklon na San Siru

Rossoneri spremni za najskuplje pojačanje u istoriji, igraču se nudi da nude najplaćeniji u Seriji A.

Italija bruji, svi mediji pišu o jednoj stvari: Milan kreće po Pierre-Emericka Aubameyanga!

Iako dolazak Gabonca i dalje zvuči nerealno, u praksi je moguća stvar. Novi kineski vlasnici u Milanu su odredili ekstra budžet za neko pojačanje top klase kao što je Aubameyang. Dakle, pored potrošenih 150 i kusur miliona evra na dosadašnja pojačanja, nova uprava Milana ima novac i za Aubameyanga!

Milan je spreman da plati Borusiji neverovatnih 80.000.000 evra na ime obeštećenja! U Dortmundu će verovatno biti zadovoljni sa tim s obzirom da su pomirili sa odlaskom Aubameyanga. Njemu je prvo propao transfer u PSG, a potom je odbio basnoslovnih 60.000.000 za tri godine od kineskog Tianjina. Sada je Milan iskočio u prvi plan kao najozbiljnija opcija...

Italijanki mediji, a među njima su svi oni koji nešto znače poput Gazzette, Corrierea, Sky-a ili Mediaseta tvrde da je Milanov direktorski tandem Fadsone - Mirabelli već mesecima u kontaktu sa Aubameyangom i da su strpljivo čekali šansu. Kada su došli u klub, naciljali su Aubameyanga kao glavno pojačanje i pažljivo pripremali teren. Kontakti su intenzivirani prethodnih dana i počeli su pregovori sa Aubameyangom koji ga zastupa kao menadžer.

Plata igrača će biti najveći problem za realizaciju transfera. Milan je maksimalno spreman da Gaboncu ponudi 8.000.000 evra po sezoni. Što je plafon za italijanske uslove jer Dybala i Higuain kao najplaćeniji igrači lige zarađuju 7.500.000 evra godišnje. Međutim, Aubameyang trenutno u Dortmundu zarađuje 12.000.000 evra godišnje i postavlja se pitanje što bi pristajao na smanjenje plate za trećinu.

Možda iz ličnih sportskih motiva... Aubameyang je došao u Milan kao tinejdžer, pošto su mu dvojica rođene braće trenirali u klubu. Ali niko od njih trojice nije uspeo da se izbori za mesto pod suncem u tada strašnom timu Rossonera. Aubameyang je prodat Saint Ettienu za samo 1.200.000 evra, a sada može da se vrati kao najskuplji u klupskoj istoriji! I drugi najskuplji svih vremena u Italiji...

Ukoliko uspe da dovede Aubameyang, Milan bi zaključio sjajan prelazni rok u kojem je već doveo nekoliko odličnih pojačanja.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji