Dok čeka Aubameyanga, Milan sprinta ka osmom pojačanju! Blizu je...

Rossoneri se ne zaustavljaju u ludom letnjem šopingu!

Milan je juče predstavio Andreu Contija kao sedmo pojačanje i jedno od najvećih i najskupljih u novoj eri kluba sa kineskim vlasnicima, a već se sprema novi novajlija... Vest dan u Italiji je svakako Milanov plan da angažuje Pierre-Emericka Aubameyanga, ali u senci te transfer bombe se odvija posao na dovođenju osmog pojačanja ovog leta - Lucasa Biglie!

Argentinac iz Lazia se odavno nalazi u samom vrhu Milanove liste želja. Bio je jedna od prvih meta koje su naciljali Milanovi direktori, ali se Lacio usprotivio visokom cenom. Milan je odavno postigao dgovor sa Bigliom i čeka na zeleno svetlo Lazia.

Pregovori su bili intenzivni u jednom periodu, potom su bili prekinuti da bi sada Rossoneri opet krenuli u sprint na Bigliu. Lzcio mnogo rizikuje u ovoj situaciji. Kapiten je ušao u poslednju godinu ugovora i ne želi da produži saradnju. Što znači da od 1. januara može da potpiše predugovor, a da Lazio sledećeg leta ostane i bez centa obeštećenja.

Uprkos svemu, Lotito je na početku pregovora zauzeo tvrdi stav i tražio čak 27.000.000 evra. Što je suludo s obzirom na situaciju sa Biglinim ugovorom i činjenicu da Argentinac ima 31 godinu. Milan je nudio duplo manje...

Ali situacija se promenila. Lotito je potom spustio zahtev na 25.000.00 evra, pa na 20.000.000 evropskih novčanica. Svestan je da vreme ne radi za njega. U Milanu su strpljivi i čekaju da cena još padne. Možda su i blefirali kada su pominjali Matuidija, Badelja i Krychowiaka kao rezervne opcije jer Lazio na kraju mora da proda igrača.

Lotito sada traži 18.000.000 evra i 2.000.000 kroz bonuse za svog kapitena, Milan je ponudio 15.000.000. Ali Rossoneri sada razmišljaju da na pomenutu ponudu dodaju i bonuse čime bi dve strane došle nadomak dogovora.

Inače, Biglia se jutro nije pojavio na obaveznim lekarskim pregledima pred početak sezone u Laziu. Pokazao je jasnu nameru da će štrajkovati dok ga Lazio ne proda. U Italiju je doputovao Biglin agent Enzo Montepaone kako bi pomogao u sklapanju konačnog dogovora.

U narednih 48 časova bi sve trebalo da bude gotovo. Milan je na pragu osmog pojačanja posle čega mu još samo ostaje dovođenje napadača. Aubameyang bi bio jagoda na šlag sjajnog prelaznog roka Rossonera.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji