Donnarumma se predomislio: Sad bi da ostane! Milan i Raiola - sutra je sastanak

Dino Zoff kritički raspoložen, ali očinski savetuje mladog golmana.

Svi rokovi su prošli, međutim, Gianluigi Donnarumma je poseban golman. Za njega rokovi, praktično, ne važe. Zato je Milan spreman da ga sačeka još malo, a najnovije informacije iz Italije ukazuju da ima šanse - i da su one velike - da se sapunica okonča potpisom novog ugovora talentovanog golmana.

Svi uticajni mediji na Čizmi javili su da će u ponedeljak, najkasnije u utorak, direktor Milana Marco Fassone da se, još jednom, sretne sa menadžerom 18-godišnjeg čuvara mreže Minom Raiolom, koji je i zakuvao celu priču. Sve povodom Gigiove želje da ostane na San Siru i obaveže se na dugoročnu saradnju klubu koji ga je lansirao među potencijalne zvezde svetskog fudbala.

Mediji su došli do saznanja da je posle razgovora sa članovima porodice Donnarumma odlučio da ispoštuje Milan i poštiše novi ugovor, iako ga menažder savetuje da ostane pri početnom stavu, odbije ugovor vredan 5.000.000 godišnje i pređe u Real Madrid. Što bi za Raiolu bilo unosnije, jer bi obezbedio sebi milionsku proviziju.

Očekuje se da u toku sutrašnjeg dana, posle lekarskih pregleda, potpis na četvorogodišnji ugovor stavi Hakan Calhanoglu (danas doputovao u Italiju), a da se onda direktor Fassone posveti nastavku pregovora sa Raiolom. Još nešto: izgleda da je veliki uticaj na Donnarummin stav imao i trener Vincenzo Montella, pre nekoliko dana sastao se a Gianluigijevom porodicom, poručivši da je sa sportskog aspekta za njega najbolje da ostane među Rossonerima.

Tako nešto javno mu je rekao i daleko stariji kolega po pozivu, Dino Zoff.

„Bio je užasan na EP za mlade. Zato što nije bio miran u glavi. Gigio bi u ovim godinama trebalo da misli samo kako da igra, raste i razvija se. Najbolje mu je da ostane i da uči na greškama. Jer, svi grešimo. I on će. I opet će. Posebno ako status ne reši što pre. Ostani u Milanu, razviji se, sazri. To je moja poruka. Pred njim je svetla budućnost, šteta bi bilo da proćerda talenat“, objasnio je legendarni Zoff.

Čuveni čuvar mreže Napolija, Juventusa i italijanske reprezentacije kaže da novac neće pobeći Donnarummi.

„Gde god i kad god da ode - braniće dobro. Samo, ne sad. Ceo život je pred njim, samim tim i klubovi poput Reala, Barcelone, Juventusa... Poseduje kvalitet, ali sa 18 godina mnogo više računa bi trebalo da vodi o tome kako brani. Neka raste, a u 25. neka napravi transfer“, dodao je Dino Zoff.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji