Crveno-crna oluja, Bonucci i Biglia u Milanu! Sprinterski pregovori, sati u pitanju...

Leo kapiten Rossonera?!

Potpuno lud prelazni rok u Milanu! Novi gazda iz Kine je odrešio kesu, a direktorski tandem Mirabelli - Fassone je poput oluje poharao fudbalsku pijacu! Vrhunac neverovatnog letnjeg šopinga Rossonera će biti Leonardo Bonucci. On je 90 odsto novi igrač Milan, a Lucas Biglia 95 odsto i trebalo bi obojica da putuju sa ekipom na turneju po Kini!

Milan je šokirao Italiju kako je dobro sakrio planove da angažuje Bonuccija. Ponudom su iznenadili i Juventus, ali očigledno je da su ranije dobili zeleno svetlo od samog igrača. U danu kada je Donnarumma potpisivao novi ugovor, Bonuccijev menadžer Alessandro Lucci je dobio od Rossonera direktive kako da otvori ovu transfer operaciju.

S obzirom na dobro poznati interes Juventusa i Alelgrija za Mattiu De Sciglia koji je ušao u poslednju godinu ugovora, Milan je rešio da desnog beka što bolje iskoristi u pregovorima za Bonuccija. Milan je procenio De Sciglia na 15.000.000 i dodao još 30.000.000 evropskih novčanica u ponudu, ali je Juve odbio. I preko Luccija poručio Rossonerima da Leo košta 40.000.000 evra u kešu, da im ne pada na pamet da De Sciglia „plaćaju“ 15.000.000 evra i da Milan spremi novu ponudu. Menadžer se vratio u Milano kako bi sa Rossonerima opet dogovorio detalje nove ponude.

„Sada samo možemo da čekamo“, bilo je sve što je Lucci rekao večeras novinarima.

Trenutno 10.000.000 evra deli Lea Bonuccija od prelaska u Milan i na večerašenjm sastanku Milanovih direktora i Alessandra Luccija će biti konkretizovana i ta ponuda od 40.000.000 evra kojom će Juventus biti zadovoljen. Sutra bi Italijan trebalo i zvaničlno da postane član Milan. Rosonerima se žuri da transfer završe do sutra kako bi Bonucci bio u avionu za Kinu gde Milan odlazi na turneju.

Igrač je svoj uslove odavno dogovorio. Pristao je na četvorogodišnji ugovor vredan 6.000.000 evra po sezoni. Dakle, nešto manje od onih 7.500.0000 evra što se najavljivalo danas. Ali, ipak više od aktuelnih 3.500.000 evra koje prima u Juventusu. Čak mu je obećana i kapitenska traka! A Milanovi čelnici su tokom pregovora sa Donnarummom oko novog ugovora, obećali mladom golmanu da će pojačati ekipu dovođenjem Bonuccija.

Leova supruga Martina Macari je danas viđena u Milanu u društvu agenta za nekretnine kako traži kuću u koju će se porodica preseliti. Bonuccijev „lajf-kouč“ Alberto Ferrarini se oglasio na društvenim mrežama sa porukom da su „promene tajna svakog uspeha“.

Dok su čekali odgovor iz Torina, Milanovi čelnici su konačno uspeli da završe transfer Lucasa Biglie. Napokon je pao dogovor sa Laziom. Rossoneri su pristali da plate 17.000.000 evra fiksno i 3.000.000 evra kroz bonuse rimskom klubu čime su odoborvoljili Lotita da upali zeleno svetlo za transfer. Pomogao je i pritisak Biglie koji prethodnih dana nije želeo da trenira, insistirajući na transferu.

„Završen je transfer u Milan“, rekao je večeras Bigliin agent Enzo Montepaone.

Argentinca sutra očekuju ekspresni lekarski pregledi i potpis ugovora kako bi sa ekipom mogao da otputuje u Kinu. Argentinac je pristao na trogodišnji ugovor vredan 3.500.000 evra po sezoni.

U avionu bi trebalo da bude i Leo Bonucci ako Juventus večeras ne promeni uslove...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji