Andrea Belotti - ni na nebu, ni na zemlji

Milan ili Torino - čiji su milioni slađi?

"Hoću da čujem šta Andrea ima da kaže, kakvo je njegovo mišljenje".

To je misao kojom se vodio prvi čovek Torina Urbano Cairo poslednjih dana, uoči velikog sastanka u Bormiju u petak uveče. Predsednik i kapiten. Cairo i Belotti. Oči u oči. Tema - kakva budućnost čeka prvu Torinovu haubicu? Razgovori su obavljeni, ali sve je i dalje skrivenom pod velom tajne.

U danima kada se toliko informacija vezuje za rasnog italijanskog strelca, Urbano Cairo uverava da će sve biti u redu. Ludački optimizam ili konstatacija s realnim pokrićem? Tanka je linija po kojoj Belotti hoda. Svesno. Kao da izaziva sudbinu i želi da se zbog njega podigne ovolika prašina. Doduše, zaslužio je to. Kao najbolji strelac Torina i centarfor čija budućnost u očima mnogih fudbalskih kritičara izgleda blistavo. Zato Cairo tvrdoglavo i ne odustaje od svojih zahteva. Zato i traži isključivo 100.000.000 evra. Sve ili ništa.

Od svih potencijalnih kupaca koji su se dovodili u vezu sa Belottijem otkako je krenulo zagrevanje za ovo leto, ostao je samo još Milan. Destinacija koja je možda od starta i delovala kao najrealnija. Ne zato što Belotti ne bi uspeo u Chelseau, Manchester Unitedu, Bayernu ili Paris Saint Germainu koji su takođe grickali Torinov mamac mesecima unazad. Već zato što je valjda u zvezdama zapisano da Belotti mora da postane legitimni naslednik velikog Andriya Shevchenka. Po stilu igre sličnosti je i previše i to treba da priznaju čak i oni koji su se smejali Gennaru Gattusu, jer je prvi potegao ovu temu s verom u ono što izgovara pre više od godinu dana. Sada, kada je iza Belottija 28 golova i sezona gde je držao lestvicu na visokom nivou, svi kritičari ćute.

Cena od 100.000.000 evra je preterana. Ne samo za Andreu Belottija, nego za bilo kog fudbalera, sportistu. Zato Milan hoće da pokuša još jednom. Ali, ovog puta ide sa 40.000.000 evra, plus Niang i Paletta, na 55.000.000 evra, plus dvojica, Milanu nepotrebna fudbalera. Dakle, samo nekoliko dana pošto je Torino zvanično odbio jednu stiže druga, poboljšana i unosnija ponuda. Ali, opet je to daleko od Kairovih devet cifri. Ili, bar od sume koja bi zadovoljila Torinovog predsednika - 80.000.000 evropskih novčanica, uz Nianga i Palettu. Torino će verovatno i ovu ponudu odbiti, a Milan neće odustati. Iako je već dogovorio transfer Nikole Kalinića, transfer koji se toliko čeka na San Siru upravo je Belottijev.

Dobra stvar za Torino je to što Belotti nema nameru da insistira na transferu i neće praviti problem klubu koji mu pravi karijeru. Štaviše, italijanskim fudbalskim nebom sve više kruži priča da je Beloti spreman da potpiše novu vernost Granatama, a Cairo mu je spremio dosad neviđen ugovor u Torinu. I to na 3.000.000 evra neto (uključujući i bonuse), što je za Belottija strašno veliki pomak napred, pošto mu je sadašnja plata 1.500.000 evra i tako do 2020. godine. Niko, naravno, posle onakve prošle sezone, nije ni sumnjao da će Belotti dobiti značajnu povišicu. Sada je jedina nedoumica - čiji su milioni slađi? Torinovi, gde je kapiten, prvi strelac, čovek kome se ceo sistem podredio. Ili Milanovi, mnogi će reći "kineski", u projektu koji ima brutalno visoke ciljeve. Ali, projekat gde bi samo jedan pogrešan korak mogao da sruši sve, poput kule od karata.

Belotti će se večeras naći u Bormiju pred svim novinarima, pogledati ih u oči i verovatno reći nešto što će jasnije odrediti njegovo dalje opredeljenje.

Lombardija nestrpljivo čeka, Torino je u strahu.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji