Milanov rafal - još 6 pojačanja: Dvojica napadača, desni bek, Calhanoglu korak bliže, Brazilac u vezi i Kjaer

Rossoneri završavaju novu turu novajlija, a poznato je i ko može da napusti klub.

Posle svega što se prethodnih dana dešavalo oko Gianluigija Donnarummse, Milan se vratio na kolosek i nastavlja da niže pojačanja. U narednih nekoliko dana bi Rosoneri mogli da dobiju i drugu turu novajlija posle one prve u kojoj su u roku od nekoliko dana potpisali Musacchio, Kessie, Rodriguez i Andre Silva...

Rossoneri jure još nekoliko pojačanja i pregovori su u završnoj fazi. Kao što je juče najavljeno, peto pojačanje će biti Fabio Borini iz Sunderlanda. On je sinoć doputovao u Milano.

„Srećan sam što sam ovde“, bilo je sve što je Borini rekao na milanskom aerodromu Malpensa.

On će danas i sutra obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor. Milan će platiti milion evra za pozajmicu Sunderlandu, plus 5.000.000 evra za obavezan otkup ugovora. Borini je prvi Italijan koji će pojačati Milan ovog leta. Imaće ulogu rezervnog napadača s obzirom da Gianluca Lapadula najverovatnije odlazi.

A drugi Italijan koji će pojačati Milan je mladi reprezentativac iz Atalante, Andrea Conti. Talentovani desni bek je oduševio igrama prošle sezone, a pregovori traju već nekoliko nedelja. Igrač želi po svaku cenu u Milan zbog čega je odbio Inter i ostale klubove.

„Ono što znam je da će klubovi sutra sesti za sto da se dogovore. Čim sam saznao za interesovanje Rosonera, rešio sam da je to jedina opcija za mene. Prelazak u Milan će biti ostavrenje sna“, rekao je juče Conti po povratku sa EP u Poljskoj.

Igrač se već dogovorio oko svojih uslova sa Milanom. Ostaje da dva kluba nađu sporazum oko cene. Milan je spreman da plati 25.000.000 evra Atalanti. Ali pod jednim uslovom. Da u cenu bude uračunato 30 odsto od prodaje Andree Petagne koji je sa San Sira stigao u Atalantu. Milanu pripada 30 odsto od narednog transfera Petagne, a prema trenutnoj vrednosti, to je trenutno između 4.000.000 i 5.000.000 evra. Očekuje se da danas bude postignut dogovor i oko šestog pojačanja Rossonera.

Uprkos dovođenju Borinija, Milan nije odustao ni od Nikole Kalinića. Sa njegovim menadžerom Falijem Ramadanijem je već postignut dogovor oko ličnih uslova igrača. Pregovara se sa Fiorentinom oko obeštećenja. Viola traži 30.000.000 evra, Milan bi da spusti cenu. Rossoneri nude 20.000.000 evra plus Kucku, Bertolaccija ili Lapadulu. Ili 25.000.000 bez uključivanja nekog od igrača. Hrvat želi samo u Milan i vrši pritisak na Fiorentinu da klub popusti sa zahtevima...

Dovođenjem Borinija, Milan je naljutio Claudia Lotita, prvog čoveka Lazia. On je bio blizu kupovine Borinija, ali mu ga je Milan oteo ispred nosa. Sada Lotito preti da nema ništa od dolaska Lucasa Biglie u Milan i da neće spustiti cenu ispod 25.000.000 evra. Što je mnogo za igrača koji ulazi u poslednju godinu ugovora i koji ima 31 godinu. Milan polako odustaje od Biglie i okrenuo se brazilskom reprezentativcu Thiagu Maii iz Santosa. Rossoneri pristaju da plate klauzulu od 14.000.000 evra, ali da to ide na rate. Brazilci žele pare odmah. Narednih dana će se pregovarati o dinamici isplate...

Milan radi i na dovođenju Hakana Calhanoglua. Leverkuzen traži 30.000.000 evra za Turčina, Milan nudi 18.000.000 evra plus bonuse. Ako dve strane pristanu na kompromis, transfer bi mogao da bude završen za 25.000.000 evra. Calhanoglu bi trebalo da bude veliko pojačanje za Rossonere.

U igri je i dolazak danskog štopera Simona Kjaera iz Fenerbahcea. Ali tek kada klub napuste Gabriel Paletta i još jedan štoper. Milan je danas odbio 10.000.000 evra od Besiktasa za paragvajskog štopera Gustava Gomeza. Definitivno je poznato i da Andrea Poli napušta klub. On odlazi u Bolognu kao slobodan igrač i potpisaće ugovor na četiri godine.

Rossoneri su u dosadašnjem delu prelaznog roka bila jedan od najaktivnijih klubova, a kako stvari stoje, i narednih dana će biti među najzanimljivijim kupcima na fudbalskoj pijaci. Ako ostvari svih šest pomenutih želja, Milan će morati da palti još oko 110.000.000 evra za pojačanja. Do sada su za četvoricu platili 96.000.000 evra.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji