Šta kad Donnarumma potpiše: Ide u Real?! Manja je šteta…

Gigio se vratio u Italiju za pregovarački sto.

Mino Raiola je najavio, a Milan se obradovao: Biće opet otvoreni pregovori o novom ugovoru Gianluigija Donnarumme. Čekalo se da mladi golman završi učešće na EP u Poljskoj sa mladom reprezentacijom i da se vrati u Italiju.

Datum novih pregovora nije zakazan, ali se očekuje da razgovori počnu do kraja nedelje. Sa jedne strane će biti Donnarumma, njegova porodica i Mino Raiola, a sa druge strane Milan. Rossoneri neće povećavati ponudu od 5.000.000 evra po sezoni, ali to nije ni bio problem već Raiolina želja da odvede Donnarummu i naplati proviziju.

Zato ni novi ugovor neće garantovati ostvarenje Milanovog plana da Donnarumma ostane još dugo u klubu i postane simbol poput Baresija i Maldinija. I u klubu sa San Sira su svesni da treba pristupiti realno problemu i sagledati sve opcije. Čak je i generalni direktor Marco Fassone priznao da su u Milanu razmišljali o opciji da Donnarumma potpiše ugovor, i da onda bude prodat za realnu cenu i da bi to bila najpoštenija varijanta varijanta. Ako već želi da ode...

Njima je najviše zasmetalo što je Donnarumma odbijanjem novog ugovora doveo klub u nezgodnu poziciju da ne može da diktira uslove u pregovorima. Svi znaju da je Milan pribijen uz zid i da će morati da prihvati ono što mu se nudi ili da Donnarummu preseli na tribine, a onda ostane bez centa obeštećenja. Pominjale su se sume oko 25.000.000 evra što je malo je Donnarumma vredi makar duplo više. Zato Milan mora da razmisli i o opciji da produži ugovor sa Donnarummom, ali bez otkupne klauzule i da narednog leta pregovara o prodaju za realnu vrednost koja bi tada mogla da bude i 70.000.000 evra.

Da je tako nešto moguće, govore i vesti iz Španije. Radio stanica Cadena Cope javlja da je Realov plan da Donnarummu dovede narednog leta. Platiće više para, ali će rešiti pitanje golmana za duži vremenski period. Florentino Perez će dobiti zvezdu kakvu želi umesto Keylora Navasa kojeg ne voli, Mino Raiola će naplatiti masnu proviziju, Donnarumma će ostvariti san da zaigra za najveći klub na svetu, a Milan će zaraditi veliki novac za realno obeštećenje.

Međutim, s obzirom na sve preokrete u ovoj sapunici, nije isključeno da Donnarumma i Milan potpuno zakopaju ratne sekire i da se opet zaljube jedno u drugo. Pod uslovom da se smanji uticaj Mina Raiole na mladog golmana.

Prvo slede pregovori o novom ugovoru… Gde će Milan za početak morati da odustane od otkupne kaluzule.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji