Milan napreduje, Donnarumma se kaje! Montella ubedio oca, Raiola sleteo u Milano

Mladi golman bi mogao da potpiše do kraja meseca.

Španska Marca jvalja da je Real Madrid napravio usmeni dogovor sa menadžerima Kyliana Mbappea i Gianluigija Donnarumme, ali iz Italije stižu drugačije vesti.

Milan i Donnarumma su opet zagrejani za pregovore. Kao što ste mogli jutros da pročitate, trener Vincenzo Montella je bio u poseti Donnarumminoj porodici u Kastelamare di Stabiji. Zadržao se oko dva sata u razgovoru sa Alfonsom Donnarummom, ocem mladog golmana. I predočio mu da je Gigio centar projekta u Milanu, da je planiran kao kapiten i stub Milana u narednim godinama i da svi u klubu žele da ga zadrže.

Berlusconi: Pronašao bih način da zadržim Donnarummu

Porodica je prenela Montelli stav da nikada nisu želeli da Gigio ode iz Milana, da mladi golman voli klub i da želi da ostane. Iznenađeni su medijskim pritiskom i količinom mržnje koju su navijače na razne načine ispoljili prema Donnarumme posle odluke da odbije novi ugovor. Na Montellino pitanje šta se promenilo poslednjih nedelja, otac je rekao da je sve bilo prepušteno Minu Raioli i da nisu očekivali sve ovo što se izdešavalo prethodnih dana...  Porodica je potvrdila Montelli da Donnarumma ima želju da ostane u Milanu.

U međuvremenu se Donnarmuma poverio saigračima iz mlade reprezentacije na EP u Poljskoj. On je tužan zbog svega što se dešava, videlo se juče protiv Češke da mu koncentracija nije na najvišem nivou i očigledno je da ga pogađa sve što se dešava. Italijanski mediji su dobili infromacije iz italijanskog kampa da je Donnarumma očajan.

„Nisam uradio ništa. Nikada nisam rekao da želim da napustim Milan. Zašto ljudi rade ovo? Zašto me masakriraju?“, rekao je mladi golman sigračima.

Iz Poljske se vratio Enzo Raiola, rođak i prvi saradnik Mina Raiole. On je otišao na dan u Poljsku kako bi razgovarao sa Donnarummom i potom doputovao u Milano gde ima zadatak da organizuje novi sastanak Mina Raiole i Milanovog generalnog direktora Marca Fassonea. Dakle, neku poruku nosi od Donnarumme...

Zvanično, novi pregovori nisu počeli, ali situacije postaje sve bolja za Milan. Do pre nekoliko dana je izgledalo da je sve gotovo i da Milan ostaje bez golmana. Sada, kako vreme prolazi, stižu sve pozitivniji signali da Milan napreduje. Porodica želi da Gigio ostane, on želi nove pregovore, ostaje najteži deo posla - da se smekša Mino Raiola.

Ako golman i njegova porodica nadvladaju autoritet Raiole, već do kraja meseca bi moglo da dođe do potpisivanja novog ugovora između Donnarumme i Milana. Čeka se kraj EP za mlade u Poljskoj kako bi se Donnarumma vratio u Italiji konačno rekao svoj stav.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji