Milan izvukao bod protiv Sampdorije golom u finišu meča, Kessie u nadoknadi pogodio stativu

Milan je u prvom meču 26. kola Serije A ugostio Sampdoriju i na kraju teškom mukom došao do boda (1:1).


Milan je duel na San Siru dočekao kao favorit, ali Rossoneri su razočarali. Očajno su igrali i skoro da nisu ozbiljnije zaprijetili gostima, koji su u nastakvu jednim golom i to kakvim ostvarili vodstvo, ali nisu uspjeli da ga sačuvaju.



Jedan od važnijih trenutaka meča dogodio se u 57. minuti, kada je ponajbolji igrač Milana, Theo Hernandez, greškom loptu dodao do Fabija Quagliarelle, a iskusni kapiten Đenovljana lobovao Donnarummu.


Ubrzo nakon toga Sampa ostaje s desetoricom jer je drugi žuti karton dobio Silva. Uslijedili su žestoki ataci domaće momčadi, ali hrabra Sampdoria se dobro branila.


Ipak, u samoj završnici meča rezervista Hauge je uspio zatresti mrežu gostiju i donijeti barem bod crveno-crnima. U nadoknadi prava drama, Kessie je zamalo postao junak, no pogodio je stativu.


Bh. reprezentativac Rade Krunić je bio starter, no nije se proslavio, kao niti bilo od njegovih saigrača. Zamijenjen je u 60. minuti.


Milan ostaje drugi sa 60 bodova, ali vodeći Inter ima pet bodova više i utakmicu manje, jer večeras gostuje Bologni. Milan odavno ne briljira, no nastavlja svoju borbu za Ligu prvaka.


(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji