Poznato koji igrači će napustiti Milan na ljeto

Milan iza sebe ima još jednu sezonu za zaborav jer nekadašnji prvak Evrope ponovo nije uspio da izbori plasman u Ligu prvaka.

Rossoneri su jedan od najtrofejnijih klubova, ali već nekoliko sezona kubure u sredini italijanske Serije A. Milan ni ove sezone nije uspio da izbori plasman u Ligu prvaka, a nakon promjene vlasnika očekuje se totalni remont ekipe ovog ljeta.

Italijanski klub je već najavio nekoliko zvučnih pojačanja za novu sezonu, a ono što je jasno je da će nekolicina igrača napustiti San Siro. Mediji na Apeninima objavili su danas da će trojica igrača ovog kluba sigurno napustiti klub, jer u Milanu nisu zadovoljni njihovim igrama.

Kako piše Calciomercato, Andrea Bertolacci i Andrea Poli će sigurno napustiti San Siro, dok bi njihovim stopama mogao i mladi Manuel Locatelli kojeg na posudbu žele dovesti Bologna i Spal.

Japanac Honda se već oprostio od dresa Rossonera, a očekuje se da će njegovim stopama krenuti i Carlos Bacca. Na izlaznim vratima Milana je i štoper Paletta koga želi Bologna.

Milan najvjerojatnije neće otkupiti Deulofeua, Pašalića i Fernandeza, koji su proveli šest meseci na pozajmici na San Siru.

Budućnost Donnarumme, De Sciglia, Lapadule, te ostalih igrača još nije poznata.

Milan digao ponudu Donnarummi, ali se opasno kocka sa klauzulom! Tri moguće zamene na golu...

Podsjećamo, Milan je gotovo završio transfere Francka Kessiea i Matea Musacchija.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji