Paolo Maldini o Gigiu Donnarummi: Znalo se kada je imao 12 godina…

Otkako je Paolo Maldini završio karijeru, Milan je krenuo stranputicom. Istina, osvojili su onaj Scudetto sa Ibrahimovićem, ali nikada nisu opet bili moćni kao u vreme kultnog kapitena.

Za obnovu Milana je danas potrebno mnogo. U svim linijama su im potrebna pojačanja, ali čini se da im je najpotrebniji neko ko će biti simbol kluba kao što je bio Maldini. Jedini koji bi mogao da krene stopama legendarnog defanzivca je Gianluigi Donnarumma, supertalentovani golman o čijoj sudbini će se reševati narednih nedelja i kojeg Milan mora da zadrži kako zna i ume pred napadima bogatijih i moćnijih klubova.

Svi se slažu da je Donnarumma buduća zvezda svetskog fudbala, a i Maldini ističe da je reč o pravom fudbalskom dragulju i talentu kakav se retko viđa.

“To je ona vrsta talenta koja se rađa jednom u 20 godina. Ljudi su o tom detetu pričali još kada je imao samo 12 godina. On je čist i najfiniji talenat. Sviđa mi se i Belotti, ima dobro ponašanje”, rekao je Maldini u razgovoru za francuske medije.

Otkako je završio karijeru, legendarni Italijan je van fudbala. Iako bi želeo da radi u klubu. Međutim, njegovi iskreni stavovi i kritike se ne sviđaju mnogim klupskim funkcionerima koji bi angažovali Maldinija na neku rukovodeću funkciju. Da se sakriju iza njegovog velikog imena, a da on ne donosi krupne odluke.

“Ne znam zašto se nisam vratio u Milan. Bio sam blizu. I za vreme Berlusconija, i kod novih kineskih vlasnika. Razgovarali smo, ali ja sam izneo sumnje koje imam u projekat i ulogu koja mi je namenjena”.

Maldini odjavio Milan: Da se vratim u ovakav klub? Ne, ni pod kojim uslovima!

Pominjao se kao budući direktor Paris Saint Germaina.

“Sa predsednikom Al Khelaifijem sam pričao nekoliko puta. Išao sam i na neke njihove utakmice. Ali nikada nisam dobio njihovu zvaničnu ponudu. Spreman sam da saslušam svaki klub, samo da nije iz Italije. Ne bih mogao to da uradim posle moje istorije u Milanu”.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji