Milan radi punom parom - stiglo i treće pojačanje

Dres Rossonera će od naredne sezone nositi Ricardo Rodriguez, lijevi bek Wolfzburga.

Rossoneri su dogovorili transfer sjajnog Švajcarca kojeg su dugo vremena jurili, a bio je još na listi želja Intera, PSG i nekih premijerligaša. Milan je juče postigao ugovor sa Wolfzburgom oko obeštećenja. Italijanski klub neće platiti otkupnu klauzulu od 22.500.000 eura na kojoj su Njemci insistirali od ljetos.

Milan će platiti obeštećenje od 15.000.000 eura plus dodatnih 3.000.000 eura na ime eventualnih bonusa. S obzirom da je igrač isnistirao na odlasku, Wolfzburg je morao da snizi zahtjeve. Čeka se samo da se završi sezona u Bundesligi i da Vukovi izbore opstanak, pa da dvije strane potvrde dogovor.

Rodriguez će biti treće pojačanje Milana u narednom prelaznom roku. Prvo su dogovorili transfer argentinskog štopera Matea Musacchia iz Villareala za 18.000.000 eura. Potom su priveli kraju pregovore oko veziste Francka Kessiea iz Atalante kojeg će platiti čak 28.000.000 eura.

Sljedeći zadatak nove uporave Milan je i najteži - dovođenje napadača. Želje su Belotti iz Torina i Morata iz Real Madrida.

(Antenam.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji