Vlasnici Milana na sastanku s Raiolom

Novi vlasnici ekipe Milana obaviće u narednim danima pregovore sa poznatim agentom Minom Raiolom, a tema će biti produžetak saradnje s mladim golmanom Gianluigijem Donnarummom (18).

Donnarumma, koji je tek nedavno postao punoljetan, već godinu i po na vrhunski način čuva mrežu Rossonera. Odbranama je privukao veliku pažnju na sebe, ali Milan svim silama želi da ga zadrži.

Stvaranje novog Milana trebalo bi krenuti od zadržavanja sjajnog golmana. Novi vlasnici su najavili velike stvari, a prvo što će napraviti je razgovor s Minom Raiolom o produžetku saradnje s mladim golmanom.

Aktuelni ugovor ovog 18-godišnjeg golmana s Milanom veže do juna 2018. godine, a lista klubova koji su zainteresovani za njegove usluge je ogromna.

Navodno, pregovore s njim je već počeo Manchester United, a ranije se povezivao s Real Madridom, Manchester Cityjem i velikim rivalom Juventusom.

Konačna odluka bi se trebala donijeti u narednim danima, nakon razgovora rukovodstva kluba s Raiolom, koji će vjerovatno na kraju imati konačnu odluku o svemu.

Donnarumma je ove sezone nastupio u 35 utakmica za Milan. Primio je ukupno 39 golova, ali je čak 11 puta uspio da sačuva mrežu.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji