Barca dočekala da aktivira klauzulu - Deulofeu se vraća za duplo više! Milan ispao glup, ali postoji šansa...

Rossoneri razigrali Španaca i posle šest meseci ostaju bez njega.

Povratak Gerarda Deulofeua će bti prvo pojačanje Barcelone za naredno leto. Krilni napadač se vraća kući pošto je u Milanu za samo nekoliko meseci oživeo karijeru, vratio se čak i u reprezentaciju i naterao Katalonce da aktiviraju klauzulu o njegovom povratku.

Deulofeu je dete Barcelone, prošao je sve selekcije katalonskog tima, debitovao je za prvi tim  kao 18-godišnjak, ali je uglavnom te dve godine po ulasku u seniore igrao za B tim, sa tek nekoliko nastupa u poslednjoj sezoni Guardiole i prvoj Tita Vilanove. Sezonu 2013/14 je proveo na pozajmici u Evertonu, Barca nije želela da ga proda, pa ga je naredne godine opet pozajmila. Ovoga puta Sevilli gde se i nije proslavio, pa je u leto 2015. godine prodat Evertonu za 6.000.000 evra gde su ga dočekali rašinerih ruku. Ali, Barselona je tada zadržala opciju da ga vrati po fiksnoj klauzuli od 12.000.000 evra. Sve je dobro funkcionisalo dok nije došao Ronald Kuman i Deulofeu je prošle jeseni izgubio mesto u timu Karamela.

Javio se Adriano Galliani sa željom da ga pozajmi i dovede u Milan. Everton je posle dugih pregovora pristao, ali je Galliani napravio kiks pošto je pristao na pozajmicu bez prava otkupa ugovora. Deulofeu je eksplodirao po dolasku u Milan, odmah se profilisao u najboljeg igrača Rossonera, vratio se u reprezentaciju Španije i naterao Barcelonu da opet razmišlja o njemu.

Kada mu istekne pozajmica u Milanu, Španac se vraća u Everton sa kojim ima ugovor do 2018. godine. Ali samo na par dana kada će Barselona aktivirati povratnu klauzulu od 12.000.000 evra. Kao što je to prošlog leta uradila sa Denisom Suarezom iz Villareala. Odlazak Luisa Enriquea na kraju sezone je olakšavajuća okolnost za povratak Deulofeua na Camp Nou jer aktuelni strateg nikada nije “mirisao” krilnog napadača zbog njegovog dečjeg karaktera. Ali Deulofeu se sada uozbiljio, proigrao i obezbedio povratnu nakrtu za Kataloniju.

Barca će iskoristiti opciju za vrati Deulofeua, ali to ne znači stoprocentno da će on biti deo tima naredne sezone. Zavisi i od izbora novog trenera. Ako Enriquea nasledi “neko iz kuće”, onda Deulofeu ostaje. Ako dođe “neko sa strane” moguće je da neće videti Deulofeua u planovima. U tom slučaju Barca može da preproda krilnog napadača. Milan bi ga rado uzeo. Barca bi sada mogla da inkasira oko 30.000.000 evra za španskog ofanzivca…

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji