20 izjava Berlusconija koje su obeležile najuspešniju epohu Rossonera

Silvio Berlusconi je prodao Milan posle 31 godine uspešne vladavine. Izdvojili smo 20 njegovih izjava koje su obeležile najuspešniju, tridesetjednogodišnju epohu Rossonera:

1) REČENO - UČINJENO

Napraviću od Milana najveći klub na svetu. (kada je preuzeo klub 1986)

2) O MILANU

Milan? To je stvar srca. Skupo je, ali opet skupe su i lepe žene, zar ne? (1986)

3) BERLUSCONI KAO NAVIJAČ

Ja sam milanista, navijač ovog kluba, nisam drugčiji od ostalih samo zato što sam Berlusconi. Nisam samo onaj Berlusconi iz novina. Ja sam onaj koji drži do srca, koji je emotivan, ali razmišlja racionalno. I u fudbalu ću biti uspešan kao u medijima, neće biti razlike. (La Repubblica, 18. februar 1986)

4) PRVA TITULA

Hvala svima, lepo je imati uz sebe mlade ljude koji veruju u svoje snove. (jun 1987. govor na proslavi titule prvaka Italije)

5) VEČNOST

Sve stvari kojima sam se bavio u životu su bile prolazne, samo je Milan večan. (La Repubblica, 27. jul 1987)

6) USPEH I BARESI

Svaki uspeh sam zaslužio, baš kao i Baresi koji je zaradio milione jer je dobro igrao odbranu. (7. april 1989)

7) SILVIO KAO ALADIN

Pitao sam Marca van Bastena šta želi, koga hoće za partnera u špicu. Rekao je Papena. U redu, kazao sam. Možda će tako i biti, možda i neće, ali igrači će uvek biti konsultovani oko stvari koje ih se tiču. (1992)

8) PICA, MAFIJA I MILAN

Nadam se da smo napravili tim sposoban da igra dobar fudbal jer imamo obavezu prema navijačima, ali i celom svetu, jer smo mi posle mafije i pice najveći italijanski brend (Corriere della Sera, 21 jul 1995)

9) O PAPI I MILANU

Moram da kažem da me njegova svetost veoma podseća na Milan: Oboje putuju po svetu i pronose pobedničke ideje. To je ideja Bogova (prilikom susreta sa Papom Jovanom Pavlom, 1998)

10) PROFESOR BERLUSCONI

Ja sam naučio Milan da igra fudbal (ANSA, 23. mart 2001)

11) TRENER SILVIO

Stalno se priča o Milanu Sacchija, Zaccheronija i Ancelottija. A šta je sa Berlusconijevim Milanom? Ja sam taj koji je za ovih 18 godina radio sve poslove, postavljao pravila, dovodio igrače. Opet, kao da ne postojim (La Repubblica, 16. mart 2004)

12) GOSPODARI TERENA

Ja sam taj koji je naredio igračima da izađu na teren i preuzmu inicijativu. Da budu gospodari na travi (2005)

13) ZBOGOM SHEVCHENKO

Rastanak sa Shevchenkom? Mi smo ga odbijali, fudbaler je to sam odlučio. Morao je da udovolji želji svoje žene. A znate i sami da su žene pravi šefovi, mnogo su nezgodne, ne možeš da im kažeš ne (14. decembar 2006)

14) POKORITI SVET

Pre 20 godina kada je Milan bio na ivici bankrota, odredili smo jasan cilj: da odvedemo tim na vrh italijanskog fudbala, ali i Evrope i sveta. I uspeli smo (2007)

15) SUDIJE KOMUNISTI

U Ćezeni nismo igrali loše, ali smo oštećeni. Problem je što sam ja video tri gola, a da nije bilo ofsajda. Prečesto smo žrtve sudijskih grešaka za koje niko ne odgovara, kao u komunizmu. (septembar 2010)

16) IME STADIONA

Kada budemo izgradili sopstveni stadion, dajte mu moje ime. (izjavio na 75. rođendan, 2011)

17) AH, TAJ PIRLO

Pirlo je moja živa rana na srcu, ali i svih navijača Milana. Nismo imali nameru da ga pustimo niti prodamo (januar 2013)

18) TRULA JABUKA

Balotelli? Ako stavite trulu jabuku u svlačionicu sve ostale će se pokvariti. Moram da prosudim o ličnosti Balotellija i nikada neću da ga prihvatim kao deo prvog tima (januar 2013)

19) KINEZI LJUDOŽDERI

Kineski komunisti su jeli svoje bebe. To je istina! Kada je bila velika glad, deca su umirala jer majke nisu imale mleka, pa da druga deca ne bi bila gladna oni su ih kuvali i jeli. I ja treba njima da dam Milan? (2016)

20) KLUB U DOBRIM RUKAMA

Dao sam klub u ruke onima za koje mislim da mogu da ga podignu, vrate na stare staze slave(leto 2016)

Pročitajte još: EMOTIVNO OPROŠTAJNO PISMO: Ovim rečima se Berlusconi oprostio od Milana!

(AC Milan Balkan / Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji