Galliani izašao na 62. pijacu u karijeri, ima solidnu robu i traži bar 20.000.000

Milan očekuje da na Calabrii, Hondi i Niangu zaradi dodatni novac - pored onog koji je stigao od investitora iz Kine - i onda krene u napad na ozbiljna pojačanja.

Iznenađujuće dobar prvi deo sezone učinio je da čelnim ljudima Milana značajno porastu apetiti poslednjih meseci. U jednom trenutku na San Siru se čak šaptalo i o borbi za titulu, ali onda se priča svela na realnije snove, one o Ligi šampiona. U tom cilju Vincenzo Montella trebalo bi da dobije bar dva ili tri pojačanja u januaru, a Gazzetta dello sport obelodanjuje kakvi su planovi Andriana Gallianija na njegovom 62. uzastopnom izlasku na pijacu "u dresu" Milana.

Najpoznatiji ćelavac evropskog fudbala oduvek se držao devize: Da bi se kupovalo, prvo viškovi treba da se prodaju i obezbedi novac. Njegov plan za nabavljenje dodatnog novca, pored onog što je stigao od investitora iz Kine, jeste prodaja trojice igrača na koje Montella očigledno više ne računa, radi se o Keisukeu Hondi (došao bez obeštećenja 2014. iz CSKA), mladom desnom beku Davideu Calabrii (dete kluba) i M'Bayeu Niangu (stigao 2012. iz Caena za 3.000.000).

Gazzetta navodi da bi od prodaje ove trojice momaka Milan trebalo da inkasira preko 20.000.000 evra.

Honda je već u ozbiljnim igračkim godinama. Kod Montelle nije u prvom planu i sakupio je svega 95 minuta u prvom delu sezone, tako da će najveća korist njegovim odlaskom biti učinjena budžetu kluba, jer će se otpasti fudbaler s jakom platom. Prihod od transfera neće biti u prvom planu, jer ne može biti veliki. Što se tiče Calabrie adut Milana je njegova mladost, a minus to što je u prvih 17 utakmica sezone uzeo učešće sa tek nešto preko 200 minuta. Rossoneri sigurno ne mogu da očekuju mnogo više od njegove tržišne cene, a ona trenutno iznosi oko 3.000.000 evra. najveća zarada, logično, očekuje se od Nianga. Ovaj momak eksplodirao je na početku sezone, a onda nezadrživo i neobjašnjivo krenuo unazad. Dokusurila su ga ona dva promešana penala. Ocena stručnjaka je da nije dovoljno stabilan i da se na njegovom temelju ne mogu graditi veliki rezultati u budućnosti.

Zbog toga Milan želi da ga proda dok još ima cenu - između 15.000.000-20.000.000 evra.

Galliani radi punom parom. Uporedo sa odlascima uskoro očekujemo i prve doalske na San Siro. Za sada se ozbiljno pominju Fernando Gago i Gerrard Deulofeu.    

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji