Milan, Inter i Milan

Derbi milanskih velikana za januarsko pojačanje.

Nije retkost da se poklapaju interesi Milana i Intera na fudbalskoj pijaci, a igrač oko kojeg će milanski velikani lomiti koplja narednog januara je Milan Badelj. Hrvatski vezista iz Fiorentine je velika želja Rossonera i Nerrazzura, iako Fiorentina ne želi da ga se odrekne.

Odavno je Badelj prvo ime na listi želja Milanovog trenera Vincenza Montelle sa kojim je imao sjajnu saradnju dok je Aeroplanino sedeo na klupi Viole. Montella ga je želeo još letos, ali Fiorentina je odolela. Posle teške povrede Riccarda Montoliva, ali i zahvaljujući kreditu koji je Montella stekao dobrim rezultatima kod klupskih čelnika, sada je priča o dolasku Badelja još aktuelnija. Ali u priču se umešao i Inter…

Tačnije, novi trener Stefano Pioli koji je takođe veoma zagrizao za hrvatskog reprezentativca s obzirom da u januaru želi da se reši Kondogbie i Mela. Rukovodstvo Intera i kompanija Suning su spremni da treneru ispune želje i razmatraju pod kojim uslovima mogu da angažuju Hrvata.

Milan je otišao korak dalje u pregovorima, ali problem je novac. Rossoneri neće u januaru imati značajna finansijska sredstva za pojačaja, što je najavio i Galliani, pa se oslanjaju na želju igrača da opet radi sa Montellom. Ali pre toga, moraju da prodaju Luiza Adriana. Nadaju se da će od prodaje Brazilca inkasirati oko 5.000.000 evra, a nije zanemarljivo ni to što će ga skinuti sa platnog spiska kao jednog od najplaćenijih fudbalera u ekipi. Takođe, očekuju i 2.000.000 evra od prodaje Vang
ionija u Sporting Lisabon. Zato su ponudili 5.000.000 evra Fiorentini za Badelja, što je ponuda koju u Firenci smatraju nedovoljnom. Ali su isto tako svesni da bi tokom naredne sezone mogli da ostanu i bez evra obeštećenja jer Badelj ne želi da produži ugovor.

Oglasio se i Badeljov agent Dejan Joksimović.

“U januaru će sve zavisiti od Fiorentine i njene volje da li će prodati mog klijente ili neće. Produžetak ugovora nije opcija. Nije problem ni ako Fiorentina hoće da zadrži Badelja do kraja ugovora (leto 2018). Badelj ima dobar odnos sa Souzom, kao što je imao i sa ostalim trenerima. Inter i Milan su moguće opcije za nastavak karijere jer Badelj želi da ostane u Italiji. Ali sve zavisi od Fiorentine”, rekao je Joksimović.

Interova šansa je to što Fiorentina želi Stevana Jovetoića. Ali Nerrazzuri bi radije da iskoriste Crnogorca kao deo transfera za Bernardescchija, što u Firenci ne žele ni u ludilu. Violi bi odgovarala razmena u kojoj bi menjali Badelja za Jovetića, ali Inter nije zagrejan za tu opciju.

Kako stavri stoje, Hrvat je više zainteresovan za prelak u Milan i novu saradnju sa Montellom, ali ni opcija da zaigra sa zemljacima Perišićem i Brozovićem nije loša. Sve je na Fiorentini koja se kocka i rizikuje da ostane bez obeštećenja.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji