Mirabelli dobio zadatak, Rossoneri sanjaju Mahreza ili samo spremaju teren za Susovu prodaju?

Sportski direktor Milana već je boravio u Leicesteru i uspostavio kontakte sa alžirskim asom.

Vincenzo Montella je iznenadio i klupske čelnike. Milan posle dugo godina ima obećavajući sastav i navijači se nadaju da bi ova sezona mogla da bude prekretnica. Ljudima iz kancelarija ipak je jasno da bez adekvatnih pojačanja ni Montella neće moći da napravi iskorak. Štoper je prioritet, Genoin Armando Izzo slovi za favorita, traži se i centralni vezni, pominju se i Rajhedli Bazur, pa i nerealna opcija kakva je Marco Veratti, pa je verovatnije da će stručni štab morati da se zadovolji Milanom Badeljom. Ta jeftinija solucija mogla bi da ostavi prostor za jedno vrhunsko pojačanje. Kako navode mediji na Apeninima tiha patnja Rossonera je Leicesterov as Riyad Mahrez.

Mnogi bi rekli preambiciozan zalogaj, jer su Lisice prošlog leta odbijale i ponude teške 30.000.000 evra, da bi Mahrez potom potpisao nov ugovor do 2020. po kome godišnje zarađuje 6.000.000 evra. Ispod toga sigurno ne bi išao.

Međutim, na San Siru čekaju upliv kineskih miliona, pa se tako i ponašaju. Sportski direktor Massimiliano Mirabelli (bivši šef Interove skauting službe) već dva meseca putuje po Evropi u potrazi za pojačanjima, a poseban akcenat je baš na Premijer ligi i Mahrezu. Dva puta ga je uživo gledao, uspostavio kontakte sa njegovim zastupnicima, jer najteži posao biće upravo ubediti Mahreza da napusti King Pauer stadion i izabere baš Milano. Ove sezone, Riyad Mahrez ne igra na nivou iz prošle, na 11 utakmica u Premijer ligi samo gol i dve asistencije, ali i dalje je vrlo cenjen i tražen.

Naravno, cela ova priča bi mogla i da znači da Milan samo sprema teren da naplati dobre igre Susa...

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji