Milanova generalka uspela: Luiz Adriano koban po bundesligaša (VIDEO)

Rossoneri uspešni u poslednjem testu pred otvaranje sezone protiv Torina.

Milan je zabeležio pobedu u poslednjem prijateljskom testu pred početak Serije A. Rossoneri su u Frajburgu savladali istoimenog lokalnog bundesligaša sa 2:0. Junak pobede je bio brazilski napadač Luiz Adriano koji je postigao oba gola.

Rossonerima je ovo bila poslednja provera pred početak nove sezone u Seriji A i prvog kola u kojem igraju protiv Torina predvođenog njihovim donedavnim trenerom Sinišom Mihajlovićem. Iako je u pitanju generalka, trener Montella nije počeo utakmicu sa najjačim timom.

Milan je zaigrao u sastavu: Donnarumma - Calabria, Paletta, Antonelli, De Sciglio - Kucka, Locatleli, Bonaventura - Honda - Bacca, Luiz Adriano. U nastavku su šansu dobili Montolivo, Abate, Poli, Bertolacci, Gomez, Ely, Zanaletto, Matri i Vido.

Novi-stari bundesligaš je bolje otvorio meč i bio bolji rival u uvodnih 25 minuta sa konkretnijim pokušajima ka golu rivala, ali su Rossoneri potom uspostavili balans na terenu i u 39. minutu stigli do vođstva. Bonaventura je lansirao Hondu ka golu Freiburga, a Japanac je majstorskom povratnom loptom pronašao Luiza Adriana na petercu. Brazilac nije propustio zicer… Samo pet minuta kasnije, Luiz Adriano je duplirao prednost Rossonera. Katastrofalan kiks Buluta je prethodio golu. Brazilski napadač je presekao povratnu loptu neopreznog defanzivca Nemaca i opet bio precizan u stopostotnoj šansi.

Do kraja je Montella bitno izmenio tim, pružio šansu i nekim mlađim igračima, a najbolju šansu za treći gol je propustio 19-godišnji Luka Vido u samom finišu meča.



(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji