Milan pravi drim-tim u upravi: Costacurta, Albertini i naravno - Maldini!

Dolazak Paola Maldinija zavisi od odlaska Adriana Gallianija, s obzirom na to da njih dvojica nisu u dobrim odnosima.

Posle vesti o konačnoj prodaji Milana kineskim investitorima, stižu i nove informacije koje će obradovati sve navijače ekipe sa San Sira. Kako piše Gazzetta dello Sport, Paolo Maldini, Alessandro Costacurta i Demetrio Albertini gotovo se sigurno vraćaju među Rossonere, ali u novim ulogama.

Novi vlasnici Milana iz kompanije Sino Europe planiraju da popune mesta generalnog direktora, sportskog direktora i klupskog ambasadora. Za poslednje mesto glavni kandidat je Maldini, čiji povratak zavisi od odlaska potpredsednika Adriana Gallianija, pošto je poznato da njih dvojica nisu u dobrim odnosima. Maldini je govorio za Gallianija da je odličan direktor, ali da ne razume suštinu fudbala.

U planu je da popularni Ćelavko u septembru zauzme mesto predsednika Serije A, pošto postoje minimalne šanse da bude viđen u fotelji nekog drugog kluba. Glavni kandidat u borbi za predsedničko mesto Serije A biće mu aktuelni predsednik Maurizio Beretta, a ukoliko taj plan propadne, nastaviće da radi u firmi Fininvest koju drži Silvio Berlusconi.

Potez nove uprave pozdravio je i nekadašnji trener Milana Arrigo Sacchi.

"Bilo bi odlično da se vrate njih trojica. Najvažnije od svega je da se uspostave jasni koncepti i ideje za budućnost i da se raskinu sve veze sa prošlošću. Albertini je radio kao potpredsednik dok sam vodio mladu italijansku reprezentaciju. Poseduje ogromno iskustvo za direktorsku funkciju. Maldini je dokazao da je čovek na mestu. Nikada nije gradio svoju karijeru na oportunizmu, već na moralnosti. Pogledajte samo u kakvim je odnosima sa navijačima. Naravno, nije iskusan kao Albertini, ali je inteligentan, kao i Costacurta. Voleo bih da vidim Italijane na čelu Milana. Oni mogu da vrate klub na stare staze. Kineski vlasnici će morati da veruju onima koji znaju najbolje, a to su svakako njih trojica. Veoma je važno okruženje u kojem ljudi u klubu rade", poručio je Sacchi.

Podsetimo, Milan je protekle nedelje prodat kineskim investitorima za 740.000.000 evra. Kineski vlasnici preuzeli su 99,93 odsto klupskih akcija čime je Berlusconijeva era u Milanu okončana.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji