Milan naciljao Paredesa?

Nakon što je nedavno objavljeno da je Milan dobio nove vlasnike, u posljednjih nekoliko dana se aktivnije radi na transferima igrača u ovom slavnom klubu.

Nakon dolaska paragvajskog defanzivca Gustava Gomeza iz Lanusa te brazilskog veznjaka Sose iz Besiktasa ovih dana talijanski mediji pišu i o mogućem dolasku Leandra Paredesa (22), igrača Rome koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Empoliju.

Ovaj Argentinac je imao vrlo dobru prošlu sezonu u dresu Empolija i bio je jedan od važnijih igrača ovog tima protekle sezone. Na početku nove sezone se vratio u Romu gdje se na pripremama pokušao nametnuti treneru Lucianu Spalletiju. Međutim, ovih dana stižu informacije kako je Milan ozbiljno zagrizao za ovog 22-godišnjaka i vrlo rado bi ga željeli vidjeti u svom timu. Navodno jedan od glavnih “zagovornika” ovog transfera je aktuelni trener “Rossonera” Vincenzo Montella koji je oduševljen igrama Paredesa.

Vrijednost mladog Argentinca se procjenjuje na oko 10 miliona eura i sigurno da će Roma, ukoliko razmišljaju o prodaji, zaraditi solidan od prodaje Paredesa.

Alternative za igrača Rome su Joao Moutinho (29) i Mateo Kovačić (22).

(Sport1.ba)
Noviji Stariji