Dilema na San Siru: Milanu ponuđen Moutinho, ali Montella hoće mlađeg

Rossoneri razmatraju opciju sa vezistom Monaca.

Milan je u potrazi za centralnim vezistom, a nekoliko zanimljivih imena isplivalo je u poslednjih 24 časa. Prema navodima dobro obaveštenog italijanskog novinara Gianluce Di Marzia, Rossonerima je ponuđen iskusni Portugalac Joao Moutinho (30).

Član šampionske generacije koja je pre mesec dana osvojila Evropsko prvenstvo u Francuskoj, predložen je slavnom klubu kao potencijalno pojačanje od strane superagenta Jorga Mendesa, koji inače ima dobre odnose sa novim kineskim gazdama Milana.

Vezista Monaca je, dakle ponuđen Milanu, ali trener Vincenzo Montella se još uvek ne izjašnjava oko ovog predloga, što se ne sviđa fudbaleru, jer se prelazni rok završava za 12 dana. Razlog zbog kojeg se kormilar Rossonera premišlja je činjenica da želi talentovanog Argentinca Leandra Paredesa, radije nego iskusnog Moutinha.

Mladi vezista (22), koji je ponikao u Boci Juniors, protekle sezone je nastupao vrlo dobro za Empoli kao pozajmljeni igrač Rome, a ovog leta nalazi se na meti nekoliko velikih evropskih klubova. Leicester, Juventus i Liverpool se takođe interesuju za Paredesa, ali se Milanu trenutno daju najveće šanse da ga angažuje pre svega jer su preostala tri rivala popunjeni na pozicijama centralnih veznih fudbalera.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji