Milan na kineskom remontu: Traži se direktor da zameni čuvenu ćelu, sad su uzor Napoli, Viola i Roma

Walter Sabatini, Daniele Prade ili Riccardo Bigon?

Marcu Fassoneu u narednim mesecima 24 sata neće biti dovoljno da obavi sve poslove na “San Siru“. Jer upravo je Fassone, zanimljivo bivši generalni direktor Intera, novi vlasnik Milana Han Li ovlastio da pripremi teren za novu poslovnu filozofiju sedmostrukog prvaka Evrope. A kako je posle decenijske vladavine Silvia Berlusconija sve u klubu zavisilo o odlukama nekolicine ljudi, jasno je da je pred Fassoneom težak posao.

Prvo što će morati da uradi jeste da uruči zahvalnicu dugogodišnjem Adrianu Gallianiju, desnoj ruci gazda Silvija, mada će se on povući tek posle 31. avgusta. Navodno, Galliani bi, kad završi svoj poslednji pir u Milanu, mogao da se udomi kod Enrica Preziosija u Genoi. A onda će Fassone da krene u potragu i za novim sportskim direktorom, jer je Galliani, iako je imao mnogo šira ovlašćenja, obavljao i tu ulogu u Berlusconijevoj eri.

Prema navodima medija na Apeninima, kandidata je mnogo, među njima su i Romin Walter Sabatini, te Daniele Prade, nekadašnji direktor Fjorentine.  Prema navodima Tutosporta, istina torinskog lista, prednost trenutno ima Rikardo Bigon, čovek koji je od 2009. do 2015. gradio Napoli. Međutim, kada je Rafa Benitez napustio San Paolo otišao je i Bigon. U Bolognu. Fassone je sa Bigonom sarađivao u Napolju, pa je dobro upoznat koliko ovaj može. A može mnogo o čemu najbolje svedoče dogovori sa Edinsonom Cavanijem i Gonzalom Higuainom.

Novo rukovodstvo Milana bi, inače, trebalo da mu - njemu ili već nekom drugom, a ima izvora koji kažu da Prade ima najveću podršku  - obezbedi 350.000.000 evra za pojačanja u naredne tri godine. U istom tom periodu toliki bi novac trebalo da uđe u klub od prihoda sa turneja po Dalekom istoku i raznim drugim komercijalnim aktivnostima kluba.

Pominje se i povratak nekih klupskih legendi poput Paola Maldinija i Demetrija Albertinija, izgradnja novog stadiona - doduše ne u skorijoj budućnosti - želji da se dovedu Milan Badelj iz Fjorentine, Realovov Isco, Carlos Bacca da se proda West Hamu...

Za sve to, međutim, ima vremena. Do 31. avgusta klub je u Gallianijevim rukama. Toliki sistem nije lako reorganizovati za 20 dana.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji