Kinezi uzimaju Milan 7. jula! Novi trener i budžet od 150.000.000 evra! Stižu Pavoletti, Immobile, Saponara, Paredes...

Sprema se velika rekonstrukcija napada, pošto odlaze Bacca, Niang, Balotelli, Menez...

Nedeljama unazad lomila su se koplja oko toga da li će i kada moćni kineski investitori otkupiti 70 odsto Milana i uneti neku novu energiju u posrnulog velikana. A posle mnogo otezanja i napornih pregovora Rossoneri su konačno dobili „termin“ – 7. jula Milan će se svima predstaviti u novom ruhu.

Ako konačni dogovor zaista bude došao početkom jula, svi papiri biće završeni do kraja avgusta. A do tada sledi velika rekonstrukcija kluba i ulaganja od čak 150.000.000 evra, u kojoj će sve linije tima doživeti određene promene, ali će se najveća razlika osetiti u – napadu.

ZVANIČNO: Lapadula novi igrač Milana!

U Milanellu se već spremaju za nove okolnosti. Carlos Bacca je sinoć obavešten da slobodno može da traži novi klub. Sa njim odlazi i Mbaye Niang, kojeg sve više žele pojedini engleski klubovi. Dok je Mario Balotelli davna prošlost, na izlaznim vratima je i Jeremy Menez, kojeg više ne vide u timu.

Zato se spremaju i velika pojačanja. Pošto je letnja sezona na transfer pijaci otvorena potpisom Gianluce Lapadule, prvi operativac Rossonera Adriano Galliani već je dobio novi radni zadatak – da na sve moguće načine ubedi Leonarda Pavolettija da dođe na San Siro.

Galliani se uzda u dobre veze koje imaju Milan i Genoa, zbog čega posao ne bi trebalo da bude previše komplikovan. Ali, uz pravu cenu, o kojoj će se pregovarati narednih dana.

Mada je Milanova prva i velika želja da ubedi Juventus da pusti Simonea Zazu, u klubu su spremni i na rezervnu varijantu, a to je Ciro Immobile. Italijanski reprezentativac se posle odlaska iz Torina nije proslavio ni u Dortmundu, ni u Sevilli, a ni u drugom mandatu u Bikovima, dok u Milanu smatraju da bi mogli rasnog strelca da vrate na pravi put. Navodno je već i spremljen novac i to oko 11.000.000 evra, što bi trebalo da zadovolji apetite Seville.

Ali, to nije sve. Pre svih klub mora što pre da reši pitanje trenera, a tu stvari polako postaju jasnije. Dolaskom kineskih investitora Cristian Brocchi gubi mesto na klupi, koje će najverovatnije zauzeti Marco Giampaolo. Dojučerašnji strateg Empolija viđen je kao prvi favorit, ispred Franca De Boera. Prema dosadašnjim najavama sa Čizme, sve upućuje na to da će Giampaolo biti novi šef struke, a sa njim bi trebalo da dođu i dvojica ponajboljih igrača Empolija – Riccardo Saponara i Leandro Paredes.



U slučaju nekadašnjeg mladog reprezentativca Italije u pitanju je povratak u klub u kojem se nije proslavio tokom dve godine (2013-2015) i odigrao tek osam utakmica. Ali, ponovni odlazak u Empoli vratio je Saponaru u život, što je opet zainteresovalo Rossonere.

Klub ozbiljno računa i na 21-godišnjeg Paredesa, koji je tek u Empoliju pronašao sebe, posle dosta lutanja po raznim pozajmicama. Paredes je ugovorom vezan za Romu, ali kako Vučica želi da rastereti igrački kadar za narednu sezonu, ne bi trebalo da bude problema oko eventualnog transfera. Plus, posao bi trebalo da bude dodatno lakši posle odlaska Stephana El Shaarawy-a na suprotnu stranu.

U igri je i dalje i Emanuele Giaccherini, kojem je dosta Engleske i Sunderlanda i želi što pre da se vrati kući. Ali, Milan će imati jaku konkurenciju u vidu Rome, Fiorentine i Intera koji su takođe bacili oko na krilnog napadača Azzurra.

Sve miriše na pakleno leto na San Siru.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji