Njegovo vreme je prošlo: Abbiati, hvala ti za sve!

Još jedna legenda "Calcia" odlazi u penziju.

Christian Abbiati, 39-godišnji čuvar mreže koji je na golu Milana stajao skoro 400 puta, večeras se pred domaćom publikom na utakmici protiv Rome oprostio od navijača "Rossonera".

Mnogi su bili iznenađeni kada je tadašnji trener Milaneza Siniša Mihajlović umesto Abbiatija priliku pružio mladom i neiskusnom tinejdžeru Gianluigiju Donnarummi, ali "novi" Gigi pokazao je raskošni talenat i iskusnog Christiana poslao na klupu.

Nije mu bilo teško. Shvatio je da ima pravog naslednika, pa ne čude njegove reči na zalasku karijere.

"Odlazim u penziju. Ovom sjajnom mladom momku mogu biti otac, naježim se od same pomisli na to. Moje vreme je prošlo, dolaze neki novi klinci", rekao je Abbiati.

Karijeru je počeo u Monzi, nakon čega je kratko bio na "kaljenju" u nižerazrednoj Borgosesiji, pre nego što je stigao na "San Siro". Od 2005. do 2008. bio je pozajmljen Juventusu, Torinu, a zatim i Atletico Madridu.

Ove sezone branio je samo jednom, sredinom marta u Veroni protiv Chieva (0:0), a još jedan veteran Diego Lopez bio je ispred njega.

Ipak, sa 281 nastupom u Seriji A, postao je golman sa najviše upisanih prvenstvenih mečeva u dresu "Rossonera". Četiri puta nosio je i nacionalni dres "Azzurra". Malo li je?


(Mondo.rs / ACMilanBalkan)
Noviji Stariji