Dogovor Mihe i Gallianija za 1.300.000 evra, Milan sledeće nedelje dobija novog trenera

Srpski stručnjak dobio odrešene ruke od Rossonera i mogao bi sa San Sira da povede i jednog od svojih miljenika.

Napokon su se i definitivno rastali Milan i Siniša Mihajlović. Srpski trener je na večeri sa Gallianijem postigao sporazum o raskidu ugovora i isplati obeštećenja. Slobodan je da se preseli u Torino.

Dugo vremena je trajalo natezanje slavnog kluba i srpskog trenera oko isplate odštete na ime prevremenog raskida ugovora. Mihajlović je insistirao na sumi od 1.600.000 evra, dok je klub nudio samo 1.000.000. Ipak, kada je Srbin postigao dogovor sa Torinom nije smeo da više rizikuje čekajući raskid ugovora sa Rossonerima i morao je da popusti.  Italijanski mediji pišu da su se dve strane našle na sredini - 1.300.000 evra. Sada je Mihajlović slobodan da na kraju sezone preuzme Torineze.

Sa Mihajlovićem bi put Torina mogao da krene i jedan od njegovih miljenika iz Milana. Reč je o slovačkom vezisti Juraju Kucki. Još jedan bivši Mihajlovićev učenik bi mogao da opet sarađuje sa njim. Manolo Gabbiadini je blistao pod Mihinom komandnom palicom u Sampdoriji i nije se usrećio prelaskom u Napoli gde ima malu minutažu. Srpski trener ga želi u Torinu od naredne sezone, ali problem je visoka plata.

Posle dogovora sa Mihajlovićem, Milan može potpuno da se posveti dovođenju trenera umesto privremenog rešenja Cristiana Brocchija. Izgleda da su Berlusconi i Galliani prelomili i odlučili se za Marca Giampaola iz Empolija. Veliki zagovornik njegovog dolaska je Arrigo Sacchi čija se reč poštuje na San Siru. Neki mediji na Apeninima navode da bi Giampaolo sledeće nedelje trebalo da bude i zvanično ustoličen u Milanu.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji