Milan se prodaje, a akcionari traže smenu Gallianija i Berlusconija

Strasti se ne smiruju u Milanu. Posle loših rezultata, smene trenera Siniše Mihajlovića i novih loših rezultata, došlo je do razmirica u vrhu kluba. Povod da se zatraži smena Adriana Gallianija bio je izveštaj budžeta za 2015. godinu koji pokazuje da je gubitak “Rossonera” 89.300.000 evra. Zbog toga akcionari kluba traže smenu rukovodstva, jer ga smatraju odgovornim za katastrofalni bilans.

Giuseppe Gatti obavestio je javnost da je situacija gora nego što se može zamisliti i da nije mogao ni da zamisli da će klub doći do takvog ponora:

"Možemo reći da smo do dna došli zbog Inzaghija, Seedorfa, Mihajlovića... Ali odgovornost leži na rukovodstvu Gallianiju i Berlusconiju. Nije čin veleizdaje ako se kaže da predsednik ne radi dobro. Kada smo spašavali klub od bankrota i dalje su tu bili vrhunski igrači poput Maldinija, Baresija i Gallija. Gde su takvi ljudi danas? Oni koji su donosili odluke i odlučivali o igračima su krivi. U ovoj ekipi ima svega tri ili četiri igrača koji su vredni da igraju u dresu Milana. Čekam da Galliani podnese ostavku i da se Berlusconi vrati na funkciju počasnog predsednika".

Inače, italijanski mediji tvrde da će FK Milan u ponedeljak definitivno preći u vlasništvo bogatog kineskog investitora. Silvio Berlusconi je našao kupca i sa njim se sve dogovorio, ali njegovo ime je i dalje pod velom tajne. Špekuliše se da bi kupoprodajni ugovor mogao da glasi na 700.000.000 evra.

(Novosti.rs)
Noviji Stariji