Kineska "Madonnina" - Šta će se promeniti?

Godine suza u Milanu traju, oba tima daleko od ozbiljnih stvari, i jedni i drugi pregovaraju sa Kinezima. Šta bi moglo da bude drugačije?

I Milan i Inter bi mogli da padnu u kineske ruke, pregovori traju, a navijači sanjaju otvorenih očiju. Toliko je bilo loših stvari i za jedne i za druge prethodnih godina, da samo novac sa Dalekog Istoka može da obezbedi oporavak.

Vlasnici Intera, većinski Thohir i manjinski Moratti prodaće manjinu deonica "Suning grupi". To bi trebalo da bude početak preuzimanja kluba od strane šeste po veličini kineske kompanije.

Erick Thohir želi da se postepeno izvuče iz posla, pa se pretpostavlja da u narednih godinu dana treba da dođe do prelaska Intera u kineske ruke. Ovog leta su spremni da ulože deo novca, priča se da će tim parama biti angažovan Yaya Toure koji bi odigrao par sezona u Seriji A pre odlaska u Kinu, gde ova kompanija drži klub Jiangsu.

Kinezi ne žele da menjaju trenera, njihov plan je da pomognu da se zadrži postojeći igrački kadar, a tek kada budu postali većinski vlasnici sledi ulaganje u stadion.

Interov najveći problem trenutno su očajne finansije, gubici koji se ne smanjuju, pa će verovatno biti koncentrisani na dovođenje slobodnih igrača, neki baš veliki transferi se ne očekuju.

Milan je navodno bliže tome da odmah bude prodat kineskim investitorima koje predvodi najbogatiji čovek u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, Jack Ma. Vlasnik "Alibabe" se nalazi na čelu konglomerata biznismena koji su ponudili 750 miliona evra Berlusconiju da proda većinski paket i pomeri se sa upravljačkog mesta.

On odugovlači, navijači su besni, juče su mali investitori napali Gallianija, traže da i on, i porodica Berlusconi napuste klub koji propada. Kinezi traže da se Berlusconi što pre izjasni, njima se žuri, a već su poznata neka rešenja.

Recimo, Marcello Lippi bi mogao da bude glavnokomandujući u sportskom delu, a na klupu bi mogao da stigne Manuel Pellegrini. Ulazak Kineza znači i mnogo više novca za prelazni rok, uostalom oni su pre par godina u Guangzou Evergrandeu pokazali kako to izgleda kada kupuju. Spremni su da pretplate igrače koje žele.

I njima je osnova ulaska u klub novi stadion, primer Juventusa svi slede, bez toga nema ništa od trke sa "Bianconerima". To nije lak proces, ali Milan je u takvoj "buli" da ako ostane Berlusconi, zaista niko ne vidi izlaz iz ove situacije.

Odbrojavanje traje. Hoćemo li već sledeće godine videti kinesku "Madonninu"?

(Sportske.net)
Noviji Stariji