Bomba u 95. minutu nokautirala očajni Milan, Donnarumma je sve što Rossoneri imaju

Milan vodio, ali je sumnjiv penal najavio preokret i pobedu Verone uprsko bravurama tinejdžera na golu gostiju.

Promena trenera nije donela ništa Milanu. Posle pobede nad Samdporiom, Cristian Brocchi je nastavio stopama Siniše Mihajlovića. Čak beleži i gore rezultate protiv ekipa koje su stajale posla srpskog stručnjaka. Milan i dalje ne moćže da pobedi najgore ekipe u ligi. Posle remija sa Carpiem na San Siru, Rossoneri su danas poraženi na gostovanju prežaljenom fenjerašu Veroni. Sjajan gol Siligardija iz slobodnog udarca u 95. minutu je doneo pobedu Veroni od 2:1.

Milan je opet bio bled i apatičan. Iako je mogao da dođe do celog plena. Menez je u prvom poluvremenu iskoristio otpadak da dovede goste u vođstvo na Bentegodiju. Imao je Milan još neke solidne prilike, ali je domaći tim preokrenuo u drugom delu igre.

Drama je počela u 71. minutu. Posle kornera za Veronu, Romagnoli i Pizano su bili u skoku, defanzivac Verone je napravio faul odgurnuvši Romanjolija koji je posle toga udario loptu rukom. Sudija nije video faul, ali jeste igranje rukom i pokazao je na belu taču. Milanov bivši napadač Giampaolo Pazzini je bio siguran sa 11 metara i poravnao je rezultat.  Izjednačenje probudilo domaći tim koji je počeo da steže obruč oko gola Milana.

Gigio Donnarumma je pravio čuda na golu Rossonera. Skinuo je bar tri zicera domaćim fudbalerima i izgledalo je da će odbraniti bod, ali u 95. minutu nije mogao ništa. Siligardi je maestralno izveo slobodan udarac i zakucao loptu pod prečku Rossonera.

Verona je ostvarila čertvrtu pobedu u sezoni, teoretski i dalje ima šansi da ostane u ligi, ali suštinski je to nemoguće jer tri kola pre kraja kasni sedam bodova za Carpiem koji je prvi iznad crte.

(Mizzartsport.com)
Noviji Stariji